HomeEvenimenteiPhone 5s si monitorizarea: e capabil sa inregistreze date si dupa ce...

iPhone 5s si monitorizarea: e capabil sa inregistreze date si dupa ce bateria (teoretic) moare

Am de mult informația asta pe lista subiectelor ce trebuie atinse și abia acum o scot de la naftalină, din motive evidente legate de timp. Pe Reddit, un utilizator povestește cum a avut surpriza să vadă că al său iPhone 5s a înregistrat corect locațiile în care s-a plimbat la multe ore după ce smartphone-ul s-a închis automat pe motiv că bateria s-a consumat.

Aparent și după ce iPhone-ul a fost închis, el a continuat să monitorizeze și să înregistreze locațiile prin care s-a plimbat. Pe iPhone 5s există un motion co-processor M7 care are ca funcție monitorizarea mișcării, date ce apoi sunt trimise aplicațiilor de tip fitness instalate. Dacă e să credem povestea de mai sus, sistemul de monitorizare pus Apple în iPhone 5s funcționează cu foarte puțină energie – Glarznak spune că timp de 4 zile cât a fost în călătorie și iPhone-ul era închis, co-procesorul a înregistrat fidel fiecare pas pe care l-a făcut, trimițând informațiile în aplicația Argus. Și ulterior le-a putut consulta.

Știm cu toții că atunci când telefonul se închide automat pe motiv ca nu mai are baterie, de cele mai multe ori este o operație de protecție care are ca scop evitarea situației în care bateria e consumată complet și probabil că nu se va mai încărca. Vreo 3-4 % de energie tot mai există acolo.

Dar să rămână încă suficientă energie ca să aprovizioneze timp de 4 zile sistemul de monitorizare e o realizare interesantă. Poate că până la urmă există speranță și la un moment dat o să avem un smartphone pe care să nu trebuiască să îl încărcăm zilnic (unii chiar și de mai multe ori pe zi). Trebuie doar ca cei din spatele PRISM să decidă că e momentul să pună tehnologia în practică și atunci o să avem în sfârșit smartphone-uri cu adevărat utile.

Zic și eu …

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

  1. Daca ne intoarcem in urma cu 100 de ani gasim o tehnologie de alimentare cu energie de la distanta, inventata si dezvoltata de Tesla, aceasta informatie nu este sigura, tehnologia nu a fost sprijinita si finantata deoarece marii magnati ai timpului nu puteau sa castige pe urma ei, asadar au oprit finantarea inventiilor lui Tesla.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep