HomeFeaturedFocusOrange Pantera 23: de ce e alegerea optima pentru calatorii prin UE

Orange Pantera 23: de ce e alegerea optima pentru calatorii prin UE

image

Astăzi Orange România a anunţat că şi-a crescut aria de acoperire, că introduce viteze 4G+ de până la 300 Mbps şi că pentru abonamentele Panteră face nişte modificări interesante în structura de minute şi trafic de date inclus. Cel mai important, oferă mai multe avantaje în roaming!

Mi-a atras atenţia abonamentul Panteră 23 pentru că deja făcusem unul în urmă cu trei săptămâni şi eram curios ce noutăţi există. După ce am consultat online oferta, am fost la un distribuitor să mă lămuresc şi am şi sunat şi la serviciul suport Orange, concluziile sunt foarte bune.

Noul Panteră 23 aduce 500 de minute naţionale, internaţionale şi în roaming pe lângă minute şi SMS-uri nelimitate în reţea. Adică poţi să ieşi în UE şi să apelezi pe cineva de acolo (fix sau mobil)  sau din ţară fără să ai costuri suplimentare dacă te încadrezi în limita de 500 de minute. La fel se întâmplă şi pentru SUA!

Prin comparaţie, dacă ieşi din ţară în UE fără să activezi niciun fel de alt serviciu vei plăti cam 0,24 EUR/minut în apel local (24 EUR pentru 100 de minute, 120 EUR pentru 500 de minute) sau 0,07 EUR pentru fiecare minut în care eşti apelat.

image

În SUA situaţia e dură rău: 0,68 EUR/minut apel local (68 EUR pt 100 de minute) şi 1,92 EUR/minut apel către România (192 EUR pentru 100 de minute). Orice telefon primit îţi scoate din buzunar 1,10 EUR/minut (110 EUR pentru 100 de minute). Faceţi voi acum un calcul să vedeţi cam cât ar costa 500 de minute de apeluri date şi primite în roaming pe UE ca să nu mai zic de SUA.

Deşi lasă să se înţeleagă faptul că aceste 500 de minute naţionale şi internaţionale pot să fie folosite în roaming şi SUA, de fapt nu e aşa. Ele sunt doar pentru Zona 1, adică UE.

beneficiile incluse in abonament nu se reporteaza; la cumpararea abonamentului acestea se aloca proportional cu numarul de zile dintre data activarii si prima data de facturare
poti folosi minutele nationale in roaming Zona 1 si international catre retelele fixe si mobile din tari ale Uniunii Europene, SUA si Canada, cu exceptia Estoniei, Letoniei, Lituaniei si a numerelor cu  prefixele afisate pe www.orange.ro/prefixe.

Dincolo de astea, partea cea mai frumoasă e dată de traficul de date: 1,5 GB incluşi în abonament la viteze 4G. Cu noul Panteră 23 aceşti 1,5 GB pot fi folosiţi şi în roaming … Adică pleci în concediu liniştit, te dai pe Facebook, Twitter, îţi iei mailurile, faci browsing, foloseşti Google Maps etc. fără să ai costuri suplimentare şi beneficiezi la maxim de funcţiile smartphone-ului tău.

image

Bănuiala mea era că opţiunea de date în roaming din noul Panteră 23 se aplică doar în UE. Consultantul de la Orange mi-a zis că opţiunea este peste tot în lume – îmi venea totuşi greu să cred că Orange România o să te lase să ieşi în SUA cu un abonament Panteră 23 şi să foloseşti acolo 500 de minute de voce şi 1,5 GB de trafic când tariful standard este de 6 EUR/MB pentru doar 23 EUR. Uitându-mă mai atent pe site la Orange m-am lămurit că traficul de date în roaming este doar pentru UE nu şi pentru SUA. La fel şi cu minutele naţionale în roaming.

Oricum, în momentul de faţă ai tarif standard de 10 MB pentru 2,5 EUR cu Travel Data Daily.

Mişcarea Orange e intersantă şi sunt convins că va reuşi să aducă către acest abonament mai scump foarte multă lume amatoare de trafic şi care călătoreşte mult

De asta vă spun că începe să fie momentul în care să vă uitaţi cu atenţie la elementele extra pe care le luaţi în abonament, traficul de date în roaming fiind unul dintre ele.

Cine are acum un abonament Panteră 23 poate trece la cel nou dacă prelungeşte perioada contractuală până la un maxim de 30 de luni – eu am deja 24 de luni şi dacă aş trece ar trebui să mai semnez pentru încă 6 luni.

E foarte tentant. Detaliile despre noul Panteră 23 sunt aici.

Ca sa va lamuriti de ce schimbarea asta, cititi articolul meu de aici legat de costurile de roaming. Orange nu a facut decat sa iti pregateasca un teren propice pentru niste abonamente in care utilizatorii sa plateasca mai mult.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

9 COMENTARII

  1. Eu am pantera 23 si sunt plecat aproape permanent din Tara si la 23 de euro pe luna am 500 de minute primite in roaming + 500 minute sa sun din Roaming spre romania , deci vorbesc 1000 de minute LUNAR + 500 mesaje si 1.5G internet 3G la 23 de euro. Un abonament unde ma aflu eu la telefonie cu minute internationale sate lejer de 70 de euro lunar :))

  2. E maxim abonamentul, foarte tare. Sunt 5 zile pe saptamana plecat in strainatate si ma avantajeaza f mult. Il am de aproape 2 ani si sunt f multumit de el. Pacat ca nu mai e in oferta 🙁

  3. @coke
    Era vorba despre includerea de minute si trafic de date pentru roaming intr-un abonament. Si informatia se adreseaza celor ce pleaca din tara prin UE. Cine nu are de gand sa iasa poate sa foloseasca abonamentul de 2 EUR de la RDS care iti da caterla de voce si trafic de date impreuna cu abonamentul fiberlink.

  4. 500 de minute nationale la 23 de euro? Serios, serios? Adica un abonament de 23 de euro la Orange iti ofera aceleasi beneficii cat unul de 5 euro la RDS. Mai putin beneficiile legate de roaming care se adreseaza unui segment extrem de mic de piata. Deci la RDS la 5 euro ai 500 de minute nationale, dupa ce depasesti 0,01 centi pe minut si 4GB de internet. Evident, nimeni nu promoveaza produsele lor pentru ca n-au bugetele de marketing ale Vodafone, Orange sau Cosmote.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep