HomeFeaturedFocusPiata de tablete in cateva cifre

Piata de tablete in cateva cifre

Un studiu realizat de Gartner, care să reflecte piaţa de tablete aşa cum a arătat ea în 2013, a scos la iveală câteva cifre interesante. În primul rând, la fel ca şi în situaţia smartphone-urilor, Android-ul s-a instalat pe primul loc în ceea ce priveşte sistemele de operare, după o creştere de 68 de procente faţă de numărul de tablete cu Android vândute anul anterior. Ca idee, numărul total de tablete vândute în 2013 (indiferent de sistemul de operare) s-a ridicat la aproximativ 195,4 milioane de unităţi vândute.

Totuşi, la nivel de producători, în ciuda creşterii spectaculoase de 336 de procente faţă de 2012, Samsung se găseşte pe poziţia a doua, cu o cotă de piaţă de peste 19%. În topul producătorilor, Apple domină, dar se află în cădere. Surpriza şi mai neplăcută vine din partea Microsoft, care deţine doar 2,1% din piaţa de tableteîn funcţie de sistemul de operare utilizat. Totuşi, este pe o pantă ascendetă, lucru care mă face să cred că într-un interval de timp realtiv scurt, vom avea o situaţie mult mai apropiată de cea din piaţa de telefoane inteligente.

via Gartner

2 COMENTARII

  1. Dupa ce am citit primul paragraf am înteles că tabletele Android au crescut în vânzări cu 68% faţă de 2012 şi că s-au vandut un total de 195,4 milioane tablete Android. Ceea ce nu este adevărat, numerele fiind totalul tabletelor vândute, nu doar cele cu Android.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep