HomeFeaturedFocusHuawei pune ochii pe coroana celor de la Samsung

Huawei pune ochii pe coroana celor de la Samsung

Huawei

Mânați din spate de elanul pe care l-au căpătat, cei de la Huawei au ambiții mari pe piața de smartphone globală. Se știe deja că Huawei a depășit Apple în trimestrul al doilea al lui 2018, în ceea ce privește numărul de unități livrate la nivel global, o performanță lăudabilă din partea unui producător chinez care nu este încă lăsat să acceadă pe piața din Statele Unite și prin intermediul operatorilor.

Mai mult, Huawei este singurul producător din numele mari care a reușit o creștere pe piața din China, cea mai mare piață de smartphone din lume, dar care se află într-un oarecare picaj. Piața a scăzut cu 7%, iar Huawei a crescut cu 22% în acest context.

Împinși de la spate de aceste performanțe, dar și de vânzările de peste 95 de milioane de unități în prima jumătate a lui 2018, oficialii companiei au ridicat ținta de vânzări pentru acest an. De la 180 de milioane de unități livrate în 2018, au dus acum previziunile la 200 de milioane de terminale. O cifră ambițioasă, dar nu imposibil de atins.

Mai mult (și aici vine partea cu adevărat interesantă), CEO-ul companiei, Richard Yu, crede că sunt șanse ca în ultimul trimestru al anului viitor (2019), Huawei să detroneze liderul Samsung, al cărui tron încă rezistă destul de bine, deși scârțâie serios în ultima vreme. Va fi o luptă interesantă, pe care abia aștept să o urmăresc. Oricum, Huawei a crescut mult în ultimii ani, semn că strategia companiei a fost corect aleasă.

via Reuters

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep