HomeFeaturedFocusWindows Phone se vinde mai bine ca iOS si in Romania. Dar...

Windows Phone se vinde mai bine ca iOS si in Romania. Dar …

ZF confirmă semioficial o informație pe care o știam deja: vânzările de aparate Windows Phone de la sfârșitul anului 2013 au reprezentat cam 10% din total, depășind procentul de iPhone-uri vândute. E o victorie importantă pentru Microsoft (și Nokia

speculez eu) în condițiile în care publicitatea pentru această platformă este aproape inexistentă la radio/TV/internet. Asta înseamnă că oamenii încep să înțeleagă că un smartphone nu înseamnă doar design (iPhone), aplicații/versatilitate (Android) ci și o experiență unitară, cu o interfață simplă și eficientă. Ceea ce mă bucură foarte tare.

Dincolo de informația pură că Windows Phone 8 se vinde mai bine ca iOS în România (la finalul anului trecut) ar fi trebuit să fie prezente încă două elemente și anume că volumul mare realizat de Windows Phone 8 s-a făcut cu terminale ieftine (cel mai probabil modelele Lumia 520, 620, 720) la prețuri de poate și de 10 ori mai mici decât cele ale unui iPhone. Apoi, la fel ca în cazul Android, Windows Phone a beneficiat de o ofertă generoasă în ceea ce înseamnă modelele, iOS având probabil doar niște modele mai vechi de iPhone 4s și noile 5s și 5c.

Nu înseamnă că ar fi ceva în neregulă cu informația dată. Probabil că se va replica modelul Android și aici, un utilizator ce a început cu un model ieftin va urca treptat spre vârfurile de gamă.

Aș fi fost curios să aflu câte Lumia 920/925 sau 1020 s-au vândut în comparație cu iPhone 5s.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep