HomeFeaturedFocusExperiment: Live Tile-uri interactive aduc o experienta noua pe Windows 8.1

Experiment: Live Tile-uri interactive aduc o experienta noua pe Windows 8.1

image

Chiar mă mir că abia acum a apărut ideea asta: cum ar fi dacă Live Tile-urile din ecranul de start al Windows 8.1 ar putea fi interactive și utilizatorul ar putea consuma mai multă informație direct în ele?

Un grup din cadrul Microsoft Research Asia au început să se joace cu conceptul de Live Tile-uri interactive pe Windows 8.1 și ce a ieșit e interesant. Într-un demo filmat la Microsoft Research TechFest 2014 în februarie 2014, Jiawei Gu din cadrul Human-Computer Interaction Group ne dă câteva detalii despre Interactive Live Tiles: poate să interacționeze cu mesajele email afișate într-un Live Tile de dimensiuni mai mari, poate deschide direct un anumit email din cele afișate în Tile.

Inițial materialul video a fost publicat și pe site-ul Microsoft, în secțiunea proiectului Interactive Live Tiles, între timp a fost retras, dar dacă doriți să vedeți cum funcționează puteți să intrați aici.

Partea faină este că aceste Tile-uri interactive vor funcționa nu numai pe Windows 8.1 ci și pe Xbox One sau Windows Phone (probabil o versiune ulterioară 8.1).

Deși arată foarte bine și deschide orizonturi interesante, s-ar putea ca această îmbunătățire a Live Tile-urilor existente să nu ajungă niciodată într-un produs comercial al Microsoft.

Din punctul meu de vedere, dacă nu se încarcă nejustificat de mult resursele sistemului, interactive Live Tiles e ceva ce mi-aș dori pe tabletă în primul rând. Ar pune mai bine în valoare ideea de … tile, sau gadget, sau widget (cum doriți să îi spuneți).

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep