HomeFeaturedFocusAlgoritmul de identificare a textului din Street View e atat de puternic...

Algoritmul de identificare a textului din Street View e atat de puternic incat sparge CAPTCHA

Google Street View recaptcha

Google s-a prins că există găuri de securitate în sistemul de protecție reCAPTCHA (cel folosit pentru generarea unor coduri identificabile doar de ochiul uman pentru accesul la anumite site-uri) în urma faptului că algoritmul propriu de identificare a adreselor din imaginile capturate de mașinile Street View a trecut în proporție de 99% de sistemele CAPTCHA.

Informația e dată chiar de Google, pe blog-ul său de securitate și ca urmare există un update de reCAPTCHA ce remediază problema.

Concluzia: există roboți capabili să spargă sisteme de securitate gândite de a fi accesibile doar oamenilor. Dovada este tehnologia de identificare a adreselor (numere, litere) pe care Google o folosește că să ofere informații corecte și prin urmare poziționări exacte ale adreselor pe hărțile Google Maps, este atât de avansată încât poate să identifice corect cifre și numere care sunt neclare, au orientări dubioase și chiar sunt formate din mai multe tipuri de fonturi. Nu știu dacă Google și-a dorit asta de la început, bine că acum aflăm și noi oficial că se poate.

Google ne zice că nu crede că există pericol imediat ca roboții ce indexează net-ul și ne umplu de spam să aibă așa ceva în curând. Oricum, un update la reCAPTCHA s-ar putea să nu strice.

via Google

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep