HomeFeaturedFocusUbuntu 14.04 e gata si va motoriza primele tablete Linux

Ubuntu 14.04 e gata si va motoriza primele tablete Linux

image

Canonical a anunțat că odată cu lansarea următoarei versiuni Ubuntu, adică 14.04 LTS “Trusty Tahr” (cu cinci ani de suport din partea Canonical) lumea Linux se duce cu un pas mai aproape de momentul în care tablete cu Ubuntu vor apărea la vânzare. Deocamdată proiectul de oferire a unui sistem de operare unic pe telefon, tabletă și desktop (vă sună cumva familiară declarașia? Ar trebui că și Microsoft are în vedere ceva similar) nu este încă complet realizat așa că Ubuntu 14.04 va fi disponibil în versiuni separate pentru zona de tablete și telefoane.

image

Prima versiune de Ubuntu for Phones există deja de anul trecut (corespunde cu Ubuntu 13.10) iar cea de tablete vine acum cu 14.04. Cu puțin noroc nu m-ar mira să vedem destul de repede că anumite tablete Android au și opțiune de boot pe Android.

Pe de altă parte, mai e ceva ce trebuie să știți: sunteți utilizator de Windows XP și nu vreați să faceți upgrade-ul la Windows 7 sau 8, atunci încercați Ubuntu. Trecerea documentelor din Windows XP pe Ubuntu se face extrem de simplu și dvs veți putea încerca un sistem de operare nou, robust și fără ocupare masivă de resurse.

 

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep