HomeFeaturedFocusCe ziceti: adevaratul smartwatch va avea doar bratara inteligenta?

Ce ziceti: adevaratul smartwatch va avea doar bratara inteligenta?

smart strap

O întrebare care ar trebui să îi preocupe pe toți cei ce produc smartwatch-uri este una de bază: ”ce funcții trebuie să aibă și cum trebuie să arate cu adevărat un smartwatch?”.

Uitându-mă la mai toate modelele prezente pe piață observ că anumiți producători au înțeles mai bine ce trebuie să fie un smartwatch și cu toate astea încă nu au reușit să creeze unul capabil să se impună pe piață. În mare parte din cauza a două lucruri: aspectul și autonomia.

Cum am mai zis și cu alte ocazii, ceasul este o bijuterie, poate singura acceptată la un bărbat. Ca să aduci un smartwatch suficient de elegant ca să poată concura cu modelele clasice este foarte greu. Până acum eu unul nu am văzut nimic care să mă încânte cu adevărat. Apoi, autonomia actualelor ceasuri inteligente e o problemă majoră: și așa încărcăm zilnic un telefon (poate două), laptop-ul, tableta. Sigur nu suntem încă în situația de a mai încărca și ceasul.

Săptămâna trecută am avut o conversație interesantă pe marginea subiectului smartwatch în urma căreia o posibilă soluție la ideea de ceas inteligent ar putea fi o curea inteligentă, în genul unui Fitbit, bineînțeles atent lucrată, legată de un ceas clasic. Așa fiecare dintre noi ar putea să își păstreze preferințele în materie de ceasuri și în același timp să aibă și unul inteligent.

Soluția nu e rea și cred că poate să fie un răspuns corect la conceptul smartwatch modern. Doar dacă autonomia nu va fi o problemă și micul gadget va putea fi integrat într-o curea elegantă. Sunt șanse mari să se întâmple asta.

modillian

Deja există pe piață o propunere pentru un astfel de produs: Modillian, creat de o companie din Tel Aviv. Sistemul se conectează pe Bluetooth la un smartphone Android și poate genera notificări discrete atunci când e nevoie – email, SMS, apeluri de voce se fac simțite prin vibrații.

Autonomia sistemului ar trebui să fie de o săptămână cu o singură încărcare. Deja o soluție mai bună decât majoritatea ceasurilor inteligente aflate acum pe piață.

Sună bine, cel puțin la nivel teoretic. E drept că deja așteptăm de la un smartwatch și senzori de mișcare, receptor GPS, microfon și difuzor, ceea ce Modillian nu pare să aducă acum.

Modillian se va lansa pe 10 iunie pe un proiect de crowdfounding. Stați cu ochii pe el dacă vă interesează soluția.

via ubergizmo

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

5 COMENTARII

  1. In sfarsit ceva inteligent legat de aceasta tema. Pentru cei care vor un smartwatch.. ganditi-va cum aratati ca barbati cu asa ceva la mana. E oricand preferabil sa port un ceas de marca, elegant sau poate sportiv in loc sa arat cu un magazin “gadget show”. Poate daca ai 18 ani si te lauzi ca “e de 4 GIGA, BAI!”, atunci.. nu citi acest comentariu ca nu este pentru tine.
    Dar da.. integrat in bratzara.. este o idee inteligenta si ma face sa ma gandesc la aceasta optiune.

  2. phone–>smartphone (calls and SMS vs. calls and SMS and shit) YOUR CHOICE

    watch–>smartwatch (read time and date vs. read time and date and shit) YOUR CHOICE

    Deci pe romaneste…YOUR CHOICE 🙂

  3. Treaba asta cu bratara inteligenta e una din directii si nu sunt sigur ca este cea buna. De ce as vrea sa am o bratara care sa vibreze?

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep