HomeFeaturedFocusRecomandare gadget-uri accesibile: tableta Samsung Galaxy Tab A9+ și brățara Galaxy Fit...

Recomandare gadget-uri accesibile: tableta Samsung Galaxy Tab A9+ și brățara Galaxy Fit 3

Tableta Samsung Galaxy Tab A9+ și brățara de fitness Galaxy Fit3 aduc un raport calitate/preț foarte bun! În cele ce urmează aflați și de ce.
Tableta Samsung Galaxy Tab A9+ și brățara de fitness Galaxy Fit3 aduc un raport calitate/preț foarte bun! În cele ce urmează aflați și de ce.

Unul dintre lucrurile care îmi plac la Samsung este faptul că reușește să aducă pe piață o gamă variată de gadget-uri care răspund cerințelor unor categorii diferite de consumatori, având grijă să împacheteze un nivel ridicat de funcționalitate pentru fiecare gamă de preț. Din acest motiv am testat cea mai nouă tabletă Galaxy Tab A9+ (display de 11 inci) și brățara de fitness Galaxy Fit3 și vă spun că merită achiziția, dată fiind gama de preț în care le veți găsi.

Chiar zilele trecute am avut o discuție pe marginea subiectului buget/dorință vizavi de gadget-uri, pentru că în cazul multora dintre noi, prețul este un punct sensibil și nu prea suntem dispuși să trecem peste un anumit prag. E cazul să renunțăm complet la un gadget sau merită să găsim cel mai bun produs care răspunde nevoilor noastre?

Mereu am spus că atunci când vrei un anumit gadget ar fi bine să cauți soluția care răspunde cel mai bine nevoilor tale și care se încadrează în bugetul pe care ești dispus să îl cheltui pentru așa ceva. Dar pentru asta e nevoie să înțelegi foarte bine de ce ai nevoie și unde e locul în care poți să faci compromisuri.

Galaxy Tab A9+: display de 11 inci și funcționalitate mai mult decât decentă!

Samsung Galaxy Tab A9+: browsing perfect.

O să discut prima dată ideea unei tablete versatile, excelentă pentru multimedia, ceva gaming și operații de browsing și chiar office.

Galaxy Tab A9+ este o tabletă care vine într-o zonă de preț unde iese rapid în evidență datorită faptului că arată bine și se mișcă decent. Este construită pe un cipset Qualcomm SM6375 Snapdragon 695 (cu suport 5G dacă vreți să mai alocați încă 300 de lei pentru buget), cu 8GB RAM și 128 GB pentru stocare, inclusiv suport microSD pentru extindere a capacității de stocare. Vine cu Android 14 și interfața OneUI, adică cu toate aplicațiile pe care ne așteptăm să le găsim pe un produs Samsung (în momentul de față nu are și integrarea AI) care se mișcă perfect.

Vorbim de o tabletă ușoară (cântărește doar 491g) cu o rezoluție Full HD (1900 x 1200 pixeli) pe un display TFT LCD cu suport de afișare la 90 Hz (variabil), perfect pentru vizionarea de filme și chiar gaming. Procesorul Octa-core (2×2.2 GHz Kryo 660 Gold & 6×1.8 GHz Kryo 660 Silver) se mișcă chiar bine în toate tipurile de operații, fie că vorbim de browsing sau de redarea unui film Full HD de pe Netflix/YouTube sau Disney+ – cele patru difuzoare oferă un nivel decent al sunetului, iar dacă nu e suficient, folosiți orice fel de căști Bluetooth sau unele ce se conectează prin jack standard de 3.5mm. Folosirea unui GPU Adreno 619 permite chiar și utilizarea tabletei pentru gaming – m-am jucat noul Call of Duty Warzone chiar decent.

Dacă am ajuns în zona asta, am folosit benchmark-urile PC Mark și Geekbench ca să pot să văd niște scoruri care să ajute la evaluare.

Pentru Geekbench, Galaxy Tab A9+ reușește 911 puncte în Single-core și 1991 în multi-core, în timp ce pentru PC Mark (un test complex de multimedia si office) vorbim despre un scor de 10764 puncte în Work 3.

Poate că mai important este în rezultatul obținut în testul de baterie: 19 ore și 49 de minute de la 100% la 20%, o valoare foarte bună dacă e să privim lucrurile în ansamblu. Realitatea e puțin diferită, pentru că pe streaming video Full HD, bateria (de 7040 mAh) ține undeva între 6-8 ore însă pe zona de browsing și social media, vă puteți aștepta să treceți de acest prag datorită cipset-ului prietenos cu consumul.

Setările Android 14 de pe Samsung Galaxy Tab A9+.

Asta înseamnă că aveți la îndemână o tabletă de dimensiuni mici 168.7 x 257.1 x 6.9 mm, pe care o puteți purta cu voi aproape oriunde ca să vă ofere intrumentul comod de conectare la internet – după cum am spus, dacă optați pentru varianta cu suport 5G veți avea și conectivitate permanentă.

Samsung Galaxy Tab A9+: excelentă pentru streaming video.

Ce nu am spus este că tableta poate fi conectată prin WiFi Direct pe orice smart TV compatibil și în felul acesta puteți proiecta ecranul pe un display mai mare și să vă bucurați mai bine de experiența de folosire. Iar aici am în vedere nu doar vizionarea de filme ci și faptul că o să puteți transforma tableta Galaxy Tab A9+ într-un mini PC prin activarea funcției DeX și în felul acesta să folosiți mai multe aplicații simultan – browsing, email, office – atunci când e nevoie. Mai mult, vă recomand să achiziționați și o tastatură Samsung Bluetooth (Samsung Smart Keyboard Trio 500) ce poate fi legată instant la tabletă și cu care puteți să controlați mai bine tableta.

DeX pe Samsung Galaxy Tab A9+.

Am făcut experimentul acesta și pentru câteva zile am folosit doar tableta pentru a mă informa și a scrie pe site – să folosești un browser în paralel cu email-ul și să editezi câteva poze e o treabă facilă, pentru care chiar nu ai nevoie de altceva.

Având în vedere toate cele de mai sus pot să spun că tableta Samsung Galaxy Tab A9+ își face treaba cu brio pentru prețul la care o puteți găsi și o văd ca o soluție foarte bună în cazurile în care vreți un instrument de browsing, multimedia, social media și ceva office pentru care nu vreți să cumpărați un gadget din zona flagship. Mai mult, datorită instrumentelor de securitate implementate de Samsung și Google pe Android puteți să dați tableta aceasta și copiilor pentru studiu și a-și petrece timpul liber. Sau părinților care nu sunt foarte cunoscători în ceea ce înseamnă tehnologia, cărora doriți să le oferiți un instrument de informare (știri, cărți în format electronic) și comunicare, la un preț foarte bun.

Galaxy Fit3: o brățară smart pentru monitorizarea sănătății

Samsung Galaxy Fit3: o brățară smart pentru orice buget.

Mergând mai departe pe ideea că un produs util nu trebuie să fie neapărat scump, noua brățară smart Galaxy Fit3 vine să aducă funcții smart și elemente de monitorizare a sănătății într-o zonă unde până acum vedem doar produse chinezești, de calitate îndoielnică.

Galaxy Fit3 se remarcă printr-un design plăcut, finisare elegante, o autonomie bună și majoritatea elementelor smat și de monitorizare a sănătății și activității fizice de care avem nevoie.

Fără să le iau neapărat într-o ordine a importanței, vă spun că Galaxy Fit3 vine cu un display AMOLED de 1.6 inci (dimensiune de 42.9 x 28.8 x 9.9 mm) cu o rezoluție de 256 x 402 pixeli, autonomie de o săptămână, posibilitatea de afișa notificările de pe telefon și funcții avansate de monitorizare a sănătății.

Îmi place cum arată Galaxy Fit3 – fiind într-un format clasic, dreptunghiular, permite afișarea unor informații suficiente – țineți minte că merge cu sistemul de operare FreeRTOS și beneficiază de un set standard de aplicații, dar tema ecranului principal poate fi schimbată din aplicația Samsung (există un număr mare de opțiuni la care puteți apela).

Design-ul lui Galaxy Fit3 este unul îngrijit, care pune bine în evidență display-ul AMOLED curbat, în care informația se vede foarte bine.

Ecranul principal de pe Samsung Galaxy Fit3 poate fi personalizat.

Brățara este controlată prin touch și prin singurul buton mecanic, disponibil pe marginea din dreapta și nu veți avea probleme cu el, pentru că sistemul de operare și aplicațiile se mișcă foarte bine.

Elementele smart ale brățării se traduc prin faptul că poate afișa toate notificările de pe telefonul Android (nu se poate lega cu iOS) iar dacă aveți un Samsung integrarea e și mai bună. Apoi, aplicațiile preinstalate – cele de monitorizare a sănătății, a sportului, vreme, player multiemdia, un cronometru și calculator – se lansează instant și răspund fără probleme la comenzi.

Măsurarea calității somnului se faceu automat pe brățara Samsung Galaxy Fit3.

Având la încheietură Galaxy Fit3 veți fi mereu la curent cu informațiile de pe telefon, fără să fie nevoie să îl mai porniți. Dar mai mult decât atât, aveți un mijloc de încredere cu care să vă monitorizați starea generală de sănătate și activitatea fizică.

Pentru mulți dintre noi a început să fie foarte important să știm cum dormim, cum respirăm, cât de mult ne mișcăm și dacă consumul de calorii e suficient ca să ne mențină în intervalul de greutate dorit.

Putem verifica asta direct pe brățara smart sau în aplicația Samsung, instalată pe telefon. Informațiile punctuale sunt pe Galaxy Fit3, detalii despre trend și o viziune de ansamblu e regăsită în aplicația Samsung Health.

Am purtat Galaxy Fit3 în paralel cu un ceas smart Huawei Watch 3 Pro ca să măsor acuratețea datelor și mi-a plăcut să văd că datele sunt compatibile, în ciuda faptului că vorbim despre o brățară de câteva ori mai ieftină decât ceasul smart. Pentru asta are un mare plus.

Datorită senzorului optic pentru citirea pulsului, Galaxy Fit3 poate oferi în timp real date despre nivelul bătăilor inimii, saturația cu oxigen (SpO2) și din combinația celor două, monitorizarea calității somnului. Purtați cât mai mult brățara și datele sunt colectate automat.

Și ar mai fi ceva: măsurarea activității fizice. Pe lângă înregistrarea automată a numărului de pași, Galaxy Fit3 poate detecta și măsura intensitatea a peste 100 de activități sportive, unde regăsim și schiul, tenisul (inclusiv tenisul de masă), înnotul pe lângă multe altele.

Mi-ar fi plăcut să știe să le detecteze automat, însă nu văd o problemă să pornim manual procesul de monitorizare.

Samsung Galaxy Fit3: senzorul optic pentru măsurarea bătăilor inimii.

Și ar mai fi ceva: dimensiunea brățării e suficient de mare pentru a permite un display de 1.6 inci (40mm) și stă foarte bine chiar și pe încheietura unei femei sau a unui adolescent. Țineți cont și că având un design ergonomic și bine finisat, o autonomie mare (pe mine m-a ținut 5 zile cu toate opțiunile active) și o greutate de doar 36.8g, e posibil să și uitați că o aveți la mână.

Galaxy Fit3: design rotunjit.

Concluzie: alegeri excelente pentru soluții de buget

După ce m-am obișnuit cu cele două produse, utilizarea lor a devenit naturală și cel mai important, utilitatea oferită a fost suficientă să îmi continui activitatea și același stil de viață: Galaxy Fit3 mi-a dat detalii exacte despre starea de sănătate, oferindu-mi în timp real notificările de pe telefon (e drept, am resimțit lipsa opțiunii de preluare a apelului pe ceas) în timp ce Galaxy Tab A9+ mi-a servit ca instrument de consum multimedia, de informare (browsing, citit știri) și posibilitatea de a lucra atunci când a fost nevoie.

Bătăile inimii măsurate cu Galaxy Fit3.

De asta văd combinația lor ca o soluție foarte bună pentru persoanele care își dau seama că pot beneficia de tehnologia smart, la un preț atractiv.

Recomand Galaxy Tab A9+ pentru dimensiune, autonomia în zona de browsing, experiența multimedia și opțiunile de mobilitate. Iar Galaxy Fit3 pentru cum arată, ecranul AMOLED și faptul că la un preț foarte bun poți avea opțiunile standard de monitorizare a sănătății, fără să trebuiască să încarci în fiecare zi gadget-ul!

Ecranul lui Galaxy Tab A9+ redă bine culorile.

Și poate mai important, cele două gadget-uri se integrează și se completează foarte bine datorită ecosistemului Galaxy.

Info Galaxy Tab A9+: Samsung

Preț Galaxy Tab A9+: de la 1490 LEI

Informații Galaxy Fit3: Samsung

Preț Galaxy Fit3: 299 LEI

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep