HomeFeaturedFocusDe ce nu imi plac mie benchmark-urile

De ce nu imi plac mie benchmark-urile

În primul rând pentru că au menirea de a genera cifre seci, folosite doar pentru o ierarhizare fără prea mare sens a dispozitivelor. Dar mai ales pentru că nu au musai vreo logică și, de cele mai multe ori, mai tare amețesc un consumator aflat în căutarea unui răspuns, decât să îl lumineze.

Exemplul de mai jos (sau sus) este unul grăitor. Vedeți aliniate toate cele trei telefoane cu care îmi fac de lucru în această perioadă: Serioux Symbiosis X4, Prestigio MultiPhone 7500 și mai proaspătul GSmart Saga S3. Cu rezultatele obținute de fiecare în AnTuTu Benchmark (cu ultimul update făcut pe fiecare telefon). Trei chipset-uri MediaTek, toate quad-core, de 1.2, 1.5 și respectiv 1.3 GHz, phablet-urile au memorii RAM de 1 GB, și display-uri HD (720p) iar smartphone-ul de la Prestigio vine cu 2 GB de RAM și display fullHD (1080p).

Nu că aș fi adeptul specificațiilor tehnice scrise pe cutiile dispozitivelor, dar, aplicând o logică simplă, normal ar fi fost ca MultiPhone 7500 să scoată scorul cel mai mare. Cu atât mai mult cu cât și în realitate se mișcă cel mai bine. Surprinzător, nu se întâmplă așa.

Nu o să mai insist, probabil că vreo explicație tehnică există în spatele acestor cifre. Morala este însă alta. Atunci când vreți un dispozitiv, lăsați naibii benchmark-urile și chiar și specificațiile înșiruite pe cutie sau prin online. Încercați prin toate metodele să puneți mâna pe el, să îl simțiți și mai ales să îl vedeți cum se mișcă. E cel mai important!

PS. Să îmi fie iertată calitatea pozei. Am vrut să suprind momentul, dar nu prea mai aveam cu ce să fotografiez. Așa că am apelat la un iPhone. :p

4 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep