HomeEvenimenteIT Camp 2014, o impresie dupa prima zi

IT Camp 2014, o impresie dupa prima zi

DSC_0023

S-a terminat deja prima zi a conferinței IT Camp 2014, desfășurată la Cluj și care s-a bucurat de o prezență record la această a patra ediție. Sunt confirmați peste 400 de participanți, au venit peste 30 de prezentatori români și internaționali ca să suțină aproape 40 de sesiuni organizate pe 4 tronsoane, multe dintre ele tehnice (de nivel 400).

Pentru cine nu știe încă, IT Camp (www.itcamp.ro) e în momentul de față o conferință premium pe tehnologii Microsoft, organizată de ITspark și CODEcamp și care a crescut frumos, la cea de-a patra ediție fiind deja recunoscută drept cea mai importantă conferință de profil din România. Meritul aparține în primul rând lui Mihai Tătăran și Tudy Damian, oamenii care au crezut în acestă idee și care luptă să o facă și mai bună.

Keynote-ul a aparținut lui Peter Leeson, fondator și director la Q:PIT Ltd, din Anglia, prezentarea sa având în prim plan ”Managementul fricii”. Mesajul său a fost unul convingător: de mici suntem învățați să ne fie frică de ceva, frica evoluează odată cu noi. Sunt puțini celora care nu le este cu adevărat frică de nimic.

DSC_0017

Iar dacă ajungem să conștientizăm asta, ce facem? Răspunsul a fost simplu: folosim puterea dată de frică în favoarea noastră ca să facem lucruri deosebite. Personajul Batman face asta, orientându-și frica către crearea imaginii unui vigilante care face bine. Steve Jobs și-a folosit frica de nasturi (buttons în engleză) ca să creeze aparate fără butoane (touch). De ce nu am face și noi așa ceva?

Merită să ne gândim la asta.

A doua parte a keynote-ului a fost ocupată de tandemul Mihai Tătăran și Tudy Damian cu o prezentare complementară despre Mituri de securitate și fapte în lumea actuală IT. Mihai a realizat un demo de hacking pe wireless ca să arate participanților cât de important este pentru un dezvoltator să știe lucruri despre securitate ca să își poată face mai sigure produsele. Apoi Tudy a vorbit despre ethical hacking, tot cu un demo, de data asta despre cum pot fi găsite parole într-un interval scurt de timp.

După prânz, conferința s-a extins pe patru tronsoane, cu câte patru prezentări desfășurate în paralel. Am ales să îl urmăresc pe Andy Cross cu ”Highway to the Information Zone” o prezentare complexă de BigData cu focus pe Hadoop și HDInsight oferit de Microsoft în cloud-ul Azure.

DSC_0028

Din punctul meu de vedere, de departe cea mai interesantă prezentare a zilei (din perspectiva implicațiilor pe termen lung) a fost cea susținută de Ciprian Jichici și Roxana Goidaci (Genisoft) despre ”How sharp is your Katana?”. Știu că sună criptic, dar interesant.

În realitate a fost vorba despre OWIN, Katana și cum va arăta în viitor zona de Internet of Things, datorită opțiunilor avansate de programare pe care platforma .NET le pune la dispoziția programatorilor. Citându-l pe Ciprian, Katana va schimba multe în zona IOT.

DSC_0033

Am ascultat apoi ce a avut de zis Raffaele Rialdi despre progrmarea pe Windows 8.1 cu o paralelă interesantă cu WinRT și Windows 8 din prisma implementării .NET.

Pentru ultima sesiune am ales să merg la ”30 Tools for Modern .NET Web Development in 60 Minutes” a lui Jonathan Tower unde sala a fost neîncăpătoare pentru public. Interesul a fost atât de mare pentru subiect încât mulți participanți au preferat să stea și în picioare numai să poată să vadă trecerea în revistă a celor 30 de instrumente, indispensabile pentru munca de dezvoltator web.

DSC_0038

Jonathan a avut amabilitatea de a posta rapid, imediat după terminarea sesiunii, slide-urile din prezentare. Dacă vă interesează le puteți descărca și voi de aici.

Iar în pauzele dintre sesiuni, lumea a stat la povești și socializare, căci și despre așa ceva este un eveniment de tipul IT Camp.

DSC_0019

Ca să sumarizez, prima zi de la IT Camp a fost reușită și din ce am văzut prezentatorii deja consacrați au oferit ceea ce participanții au așteptat de la ei.

Mâine e o nouă zi. Vor fi multe sesiuni interesante care se vor termina cu un panel în care se va discuta liber despre conceptul de cloud.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep