HomeFeaturedFocusZTE Nubia X6, rapid ca fulgerul (Bragadiru)

ZTE Nubia X6, rapid ca fulgerul (Bragadiru)

Nu știu dacă pe voi au reușit vreodată să vă dea pe spate cifrele de vânzări comunicate pe un anumit produs, obținute în urma unei acțiuni de “hunger marketing”. Nu o să intru în detalii legate de această strategie pe care au folosit-o nume mari din lumea smartphone, precum Apple, pe care încearcă să o copieze și brand-urile chinezești și care este foarte bine descrisă mai jos.

Give a surprising price to lure potential customers and then restrict the supply, resulting in an imaginary shortage of supply and thus raises prices and earns higher profits. But the ultimate role of “hunger marketing” is not the regulation of the price, but the added value generated to the brand. This added value can both be positive and negative.

Nici nu o să discutăm acum despre Apple că o să îmi sară în cap armata de fani, deși în zona noastră de interes ei au introdus acest tip de politică comercială. Dar măcar au făcut-o cu cap! O să ne uităm puțin la piața din China, al cărei specific, dar mai ales a cărei dimensiuni permite asemenea acțiuni. Și o să ne oprim la tentativa celor de la ZTE, care anunță plini de mândrie că modelul Nubia X6 și-a epuizat stocurile în mai puțin de… zece secunde!?!?!? OK, o să întrebați, la fel de mirați ca și mine, ce înseamnă stocuri pentru ZTE. Ei bine, tocmai aici este misterul. Nu se prea știe!

Cel puțin cei de la Xiaomi, atunci când au speculat o sărbătoare chinezească precum… ziua burlacului, au comunicat cu cap și picioare că au reușit să vândă aproximativ 220.000 de telefoane în aproximativ 3 minute. La ZTE insă, misterul este mare. Păstrând totuși proporția, m-aș încumeta să afirm că stocul lor nu a fost mai mare de 15 – 20.000 de terminale. Păcat de ZTE Nubia X6, care propune specificații interesante, dar care iese pe piața din China într-un stoc infim pentru potențialul acesteia. Așa că aș îndrăzni să afirm că nu prea le-a ieșit manevra așa cum și-au dorit.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep