HomeCloud & MobilityIn sfarsit aflam si noi cu ce patente tine Microsoft Android-ul in...

In sfarsit aflam si noi cu ce patente tine Microsoft Android-ul in sah

android_patents

Sau poate mai bine ar fi spunem pe ce face bani Microsoft in zona de mobile? Oricum punem problema, răspunsul pare să fie același: 310 de patente Microsoft se regăsesc în sistemul de operare ”liber” Android. Știm acum asta datorită guvernului Chinei ce a găsit de cuviință să facă publică informația (cred că trebuie aplaudat pentru asta) după ce a forțat Microsoft să le dea toate detaliile în procesul de ratificare a achiziției Nokia.

Responsabilii de acest leak sunt cei de la Ministry of Commerce (MOFCOM)

Lista care descrie patentele e lungă, poate fi descărcată de aici. O clasificare a lor arată că 73 sunt esențiale (“standard-essential patents”), 127 sunt folosite în Andorid și ne-esențiale restul. Foarte interesant de notat că multe din aceste patente au ajuns la Microsoft ca urmare a participării în consorțiul Rockstar care la rândul său a luat o grămadă de la Nortel.

Despre câteva dintre ele știam: exFAT, sincronizarea ActiveSync, evenimente, FAT. Despre restul e interesant de citit, în ideea că și înțelegem ceva.

Ce rămâne totuși este că suma de peste 1 milion de dolari făcută de Microsoft în zona de mobiles anul trecut se datorează în parte acestor ”300” de patente.

via ars

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep