HomeFeaturedFocusInca o gaura de iOS 7.1 prin care se poate ocoli parola...

Inca o gaura de iOS 7.1 prin care se poate ocoli parola de deblocare

ios lockscreen

Mai trece o bucată de vreme, mai apare o gaură în iOS. Majoritatea legate de modalități prin care să se poată ocoli ecranul de blocare, o primă protecție împotriva accesării neautorizate a datelor de pe iPhone. Asta ne arată că facilitatea a fost adăugată ulterior sistemului și nu a fost unul din elementele de bază când a pornit iOS-ul. Dar asta e altă discuție.

Zilele trecute a apărut pe net un material video în care vedem cum o nouă vulnerabilitate din iOS 7.1 și iOS 7 poate fi exploatată în anumite condiții specifice ca să permită ocolirea ecranului de blocare, indiferent dacă e protejat prin Touch ID, PIN sau parolă. Condiția este ca pe iPhone să existe un apel ratat. Mai departe e simplu: se activează ecranul, se activează Control Center, activare mod airplane, activare Notification Center și apoi apăsare pe apelul ratat. În acest moment vă aflați în ultima aplicație lansată pe iOS înainte de a fi blocat.

Bineînțeles că în funcție de ultima aplicație accesată, riscul de securitate este și el mai mare sau mai mic. Dacă de exemplu e deschis email-ul atunci implicațiile pot fi mari. Sau dacă sunt deschise setările …

Operația e simplă și merge fără niciun fel de probleme, mai ales că nu impune numărarea de secunde sau apăsari ale butonului home. Vedeți mai jos despre ce este vorba

via BGR

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

  1. Super articol si foarte folositor. Eu am ajuns sa evit sa apdatez IOS-ul pentru ca opinia mea este ca fiecare noua versiune devine mai user “non-friendly”. Nu stiu de ce dar apple adauga sau scoate din IOS acele optiuni cu care ne-am obisnuit, care ne plac si care sunt super folositoare; in schimb compania adauga multe noi optiuni dintre care unele cum ar fi parola sunt super enervante.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep