HomeFeaturedFocusSamsung lovit de confratii asiatici

Samsung lovit de confratii asiatici

Atât analiștii financiari cât și surse din interiorul companiei, în persoana CFO-ului Lee Sang Hoon, se așteaptă la o scădere considerabilă a veniturilor Samsung, care se vor situa pentru trimestrul al doilea al anului în jurul valorii de 8,2 miliarde de dolari. Deși am putea spune că la asemenea venituri, coreenii sunt în continuare liniștiți, alarmant este totuși trendul descrescător pe care se înscriu aceste sume. Prin comparație, în trimestrul al treilea al anului trecut, Samsung a reușit venituri de 10,55 miliarde de dolari.

Una dintre explicațiile pentru scăderea veniturilor este găsită de analiștii financiari în concurența tot mai mare pe care Samsung o întâmpină din partea altor producătorii asiatici pe piața de smartphone entry-level (și poate și mid-level), în țările din Asia:

“The main reason behind the lowered earnings estimate largely stemmed from weak smartphone sales. Strengthening competitiveness of local players in emerging markets are hurting sales of Samsung’s lower-end smartphones.”

Într-adevăr, vânzările de telefoane Samsung la nivel global au scăzut de la 87,5 milioane de bucăți vândute în trimestrul întâi al anului la aproximativ 79 de milioane de bucăți vândute, cât se estimează că se vor înregistra în trimestrul al doilea. E o scădere măricică, de aproximativ 10 procente.

via Yohap News

1 COMENTARIU

  1. Procentual e mult! Si este un motiv pentru Samsung sa isi ajusteze preturile la modelele low-cost. Un consumator care opteaza pentru un low-cost nu acorda o importanta foarte mare faptului ca este Samsung, Huawei, Oppo sau Xiaomi. Pentru el conteaza in primul rand pretul!

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep