HomeFeaturedFocusCel mai dorit smartphone din lume in prima parte din 2014 e...

Cel mai dorit smartphone din lume in prima parte din 2014 e iPhone 5s

image

E clar că Apple nu mai reușește să țină pasul cu Samsung în ceea ce înseamnă numărul de unități fizice vândute, dar îi depășește pe coreeni (Samsung, LG) și pe taiwanezi (HTC) ca să nu mai spunem de americani (Microsoft) în ceea ce înseamnă popularitatea. Un nou studiu făcut de ABI Research ne arată că pentru Q1 din 2014, cel mai popular smartphone de pe piață este iPhone 5s. Urmează Samsung Galaxy S4, S3, apoi varianta LTE a lui Galaxy S4 și din nou un iPhone, de data asta 4s.

celmaivandut

Clasamentul este interesant și dacă este să te iei după ce vezi zi de zi pe stradă, la birou, parcă le-ai da dreptate celor de la ABI Research. Singura neconcordanță este grupul tău de interese: dacă ești printre fanii Apple, atunci ai șanse să vezi doar Apple în jur. Dacă ești fan Android, modelele noi de la Samsung și HTC ar trebui să domine. Iar dacă te regăsești (ca mine) în zona Windows Phone, cu siguranță vei putea număra mai multe aparate Windows decât Android sau iOS.

Totul este însă o chestiune de percepție și așa cum am mai spus de multe ori nu e sănătos să îți argumentezi părerile cu ziceri de genul: ”toți cei din jurul meu au/folosesc telefonul X deci trendul este Y”.

ABI Research nu este chiar un om de pe stradă și dacă ne gândim că în prima parte a lui 2014 HTC One M8 sau Galaxy S5/LG G3 nu erau încă pe piață, atunci studiul ar putea sta în picioare.

Parcă totuși nu sunt de acord cu iPhone 5s pe primul loc. Dacă ar fi pus acolo un S4 sau S5 poate că aș fi fost de acord.

Voi ce credeți?

via phonearena

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep