HomeFeaturedFocusWindows 7 se apropie de finalul celor 5 ani de suport mainstream

Windows 7 se apropie de finalul celor 5 ani de suport mainstream

image

Pe 13 ianuarie 2015 Microsoft va opri suportul mainstream pentru toată gama de produse Windows 7, urmând ca din acel moment să ofere doar update-uri de securitate gratuite până în 2020. Faptul că din 2015 va fi oprit suportul mainstream pentru Windows 7  iar Microsoft anunță încă de pe acum treaba asta înseamnă două lucruri: în mod clar se dorește promovarea și vânzarea de Windows 8.1, dar în același timp utilizatorii trebuie să informați că după 13 ianuarie 2015, la terminarea celor 5 ani de ”viață” ai Windows 7, utilizatorii nu vor mai primi gratuit funcții noi prin update-uri (de parcă de la lansarea lui Windows 7 și până acum am fost asaltați de funcții noi la fiecare 3 sau 6 luni).

Lăsând gluma la o parte, e bine de știut că se apropie de final perioada de update-uri gratuite legate de funcționalitate pentru sistemul de operare Windows 7. După aceasta, încă 5 ani vor mai veni doar update-uri de securitate (dacă Microsoft va decide să le ofere). La fel și pentru Windows Server 2008 și 2008 R2 în timp ce Windows Server 2003 va fi scos pe linie moartă tot la anul – și ăsta e unul din motivele pentru care companiile au început abia acum migrarea către versiunile 2008 și 2008 R2 de Windows Server.

Cum o să vă afecteze treaba asta pe voi? Mai mult ca sigur că nicicum: cât timp sunteți mulțumiți de cum funcționează Windows 7 și nu sunteți atrași de interfața lui Windows 8.1, opțiunile touch, elementele noi de organizare și securitate, atunci nu vă bateți capul cu expirarea suportului mainstream. Sistemele licențiate vor continua să primească patch-urile critice.

De ce ne anunță Microsoft încă de pe acum? Probabil și pentru că Windows 7 este un sistem de operare încă foarte popular și ăsta ar fi un motiv prin care unii utilizatori să fie determinați să migreze la noul Windows 8.1.

via cnet

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep