HomeFeaturedFocusO armata de roboti lupta pentru Apple

O armata de roboti lupta pentru Apple

Nu, nu este vorba despre un film SF în care, undeva în viitor, conflictul dintre Apple și eternul rival Samsung a ajuns la stadiul de război propriu-zis. Deși, totul e posibil între cele două companii. Totuși, acum vorbim de roboți ca forță de muncă, și de temerea celor de la Foxconn, unul dintre cei mai mari furnizori de componente pentru Apple, pe care am putea să îl numim lejer producătorul Apple, că nu vor face față cererii crescute de iPhone 6.

Tocmai de aceea, au recurs la forță de muncă automatizată. Mai exact la o armată de roboți cu un efectiv de aproximativ 10.000 de utilaje, fiecare în valoare aproximativă de 20 -25.000 de dolari! Dacă aceste numere sunt reale, se pare că Foxconn investește masiv și, cel mai probabil își va recupera aceasta investiție cu vârf și îndesat. Alte informații interesante ne spun că roboții respectivi integrați în linia de fabricație a noilor modele de iPhone sunt proiectați exclusiv pentru Foxconn și nu vor fi disponibili altor producători. Nu de alta, dar poate se enervează Apple și îi dă în judecată!

Deși m-aș fi așteptat ca integrarea a 10.000 de roboți să ducă la disponibilizarea a ceva forță de muncă umană, oficialii Foxconn țin să asigure că acest lucru nu se va întâmpla. Totuși, de la declarațiile oficiale, care dau bine în presă, până la realitate, apar diferențe. Cu atât mai mult cu cât Foxconn a angajat în ultima vreme și aproximativ 100.000 de oameni în fabricile sale.

via 9to5mac

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep