HomeFeaturedFocusDaca nu stiati, avem automate bitcoin in Romania

Daca nu stiati, avem automate bitcoin in Romania

sns-rt-lynxmpea6r0ch-20140728

Pentru o țară renumită în regiune pentru veleitățile IT-istice (hackeri, crackeri, programatori foarte buni, studenți eminenți – puneți asta în orice ordine doriți), România se mai mândrește cu încă un lucru: există bancomate pentru bitcoin. Unul în București și unul în Oradea unde aproape 2000 de clienți au tranzacționat aproape 5,12 milioane LEI).

Avem două bancomate în condițiile în care suntem a doua cea mai săracă țară din EU și criminalitatea informatică e văzută de populație într-o lumină pozitivă: derbedeii care distrug site-uri și baze de date, hoții de carduri sunt dați uneori ca exemple de ”minți luminate”.

Avem două bancomate într-o țară unde moneda bitcoin nu are încă parte de suport legal coerent, fiind astfel expusă unor riscuri mari.

Mă bucur să văd că aveam așa ceva în România. E un lucru bun. În același timp nu pot să nu mă gândesc la motivul real pentru care avem nu unul, ci două ATM-uri bitcoin: banii virtuali se pot converti foarte ușor în unii reali, fără taxe (încă).

E doar părerea mea.

via chicagotribune

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep