HomeFeaturedFocusGrafic: cum a evoluat in ultimii trei ani utilizarea internetului de pe...

Grafic: cum a evoluat in ultimii trei ani utilizarea internetului de pe smartphone vs PC la nivel mondial

Lumia 1520 INternet Usage

Ti-ai pus problema că în ultimii trei ani ai început să accesezi internetul mai mult de pe smartphone/tabletă decât PC/laptop? Se pare că la nivel mondial acesta este trendul și România se integrează.

TNS Infratest Germany a lansat un grafic interactiv în care ne arată cum a evoluat rata de folosire a internetului pe PC versus Smartphone în ultimii trei ani la nivel global. Majoritatea țărilor au o evoluția corelată, adică odată cu creșterea gradului de folosire a internet-ului pe telefon crește progresiv și cea de pe PC. Sau invers.

Există și zone unde cea de pe smartphone crește în timp ce utilizarea de pe PC scade. India, Africa de Sud, Tailanda, Malaezia se află în situația asta.

În martie 2012 România avea o rată de acces la internet de pe smartphone de doar 11,5% în timp ce cea de pe PC era undeva la 60,9%. Doi ani mai târziu utilizarea internet-ului de pe smartphone este la 33,6 % în timp ce creșterea utilizării internetului de pe PC a rămas la doar 63,2%.

Campioni la utilizarea internetului de pe smartphone sunt singaporezii cu 85,3%, tot ei au o rată de utilizare a internet-ului de pe PC la 74,3%. La polul opus, campionii pe PC sunt norvegienii cu 90,3% rata de utilizare a internetului de pe PC și doar 67,8% pe smartphone.

Datele oferite TNS Infratest Germany sunt orientative dar cred că ne putem baza pe ele ca să ne dăm seama care sunt țările unde penetrarea smartphone-urilor este puternică și cele unde populația încă ”rezistă”.

Priviți animația de mai jos ca să vedeți cum a evoluat accesul la internet mobil:

via TNS

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep