HomeFeaturedFocusIn sase luni o sa putem vedea imagini din spatiu cu nivel...

In sase luni o sa putem vedea imagini din spatiu cu nivel inalt de detaliu

clouds nature planets earth low resolution 1920x1080 wallpaper

Cred că mulți dintre noi s-au jucat măcar o dată cu Google Earth sau cu soluția similară Bing, a Microsoft, în încercarea de a descoperi detalii interesante pentru diferite locuri de pe Pământ. Uneori a mers și am putut vedea un nivel mare de detaliu, alteori am rămas blocați în niște poze fără detaliu.

Lucrurile acestea par să se schimbe ca urmare a relaxării legislației SUA în domeniu: Lockheed Martin va lansa pe 13 august un satelit al cărui misiune (printre altele zic eu) este să fotografieze Pământul din spațiu și să asambleze imagini HD (cu detaliu de până la 10 inci). Acestea o să fie accesibile publicului undeva în primăvara lui 2015, iar clienții DigitalGlobe (furnizorul de hărți), adică Google și Microsoft (printre alții) să le poată integra în soluțiile proprii de explorare virtuală Google Maps și Bing Maps.

Sateliltul WorldView-3 va fi lansat pe 13 August și dacă totul merge bine, probabil că în mai puțin de un an o să putem explora virtual Pământul cu un nivel mult mai ridicat de detaliu.

via engadget

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep