HomeFeaturedFocusNavdy: viitorul HUD din domeniul auto?

Navdy: viitorul HUD din domeniul auto?

navdy_2

Mai toți producătorii auto caută soluții prin care să facă mai simplă interacțiunea dintre șofer și telefonul său. Același lucru îl caută și o grămadă de producători de sisteme de navigație și mai nou, multe startup-uri. Toate soluțiile pe care le-am văzut până acum presupun o interacțiune unidirecțională: telefonul îți afișează pe HUD notificările venite. Interacțiunea se făcea doar prin intermediul comenzilor vocale date către smartphone.

Zilele trecute am remarcat o nouă soluție de tip heads up display (HUD) semnată Navdy, care vine cu ceva nou: folosește un sistem propriu de HUD alături de care a implementat un mod de interacțiune prin gesturi. Asta înseamnă că poți să conectezi smartphone-ul Android sau iOS la Navdy și folosind o combinație de comenzi date prin gesturi și cele vocale (din iOS sau Android) ai posibilitatea să controlezi mai ușor smartphone-ul și aplicațiile de pe el.

navdy

Ai ocazia să folosești gesturi de tip swype ca să anulezi o anumită notificare sau să interacționezi cu aplicația care a generat-o. Creatorii Navdy sunt de părere că prezentarea informațiilor pe un display transparent și oferirea unor opțiuni de interacțiune ar trebui să ofere șoferilor libertatea și ușurința de interacțiune cu smartphone-ul.

Eu nu sunt chiar de acord – tot trebuie să ridici o mână de pe volan ca să interacționezi, treabă ce nu e chiar ok chiar și dacă îți ia doar o fracțiune de secundă.

Probabil ați intuit deja că Navdy e un produs pus, pentru care se cere finanțare prin sistemul de crowdfunding. Prețul lui Navdy nu e deloc mic: 499 USD, dar pentru cei interesați să susțină campania de creare propriuzisă, e oferit un preț promoțional: 299 USD pentru următoarele 30 de zile.

În schimb primiți un display de tip HUD, de 5.1 inci, o cameră IR pentru detecția gesturilor, conexiune WiFi și Bluetooth, audio out via bluetooth, microfon și difuzor, o platformă ce rulează Android 4.4 pe un procesor quad-core.

navdy_3

Vă interesează? Materialul promoțional de mai jos vă dă o imagine mai clară despre ce poate face Navdy.

Mai multe detalii pe navdy.com

via engadget

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep