HomeEvenimenteCESBMW i Vision Dee: noul concept full heads-up display prezent la CES...

BMW i Vision Dee: noul concept full heads-up display prezent la CES 2023

BMW a prezentat la CES 2023 conceptul i Vision Dee pentru heads-up display, care acoperă tot parbrizul și propune o modalitate mai eficientă și complexă de integrare a realității virtuale în mașină.

Extinzând conceptul actual de HUD, BMW propune folosirea întregului parbriz – practic cea mai mare suprafață disponibilă în interiorul mașinii – pentru afișarea de informații utile în timpul deplasării. Folosind sisteme de proiecție speciale, informațiile sunt afișate peste tot pe parbriz în așa fel încât spațiul să poată fi folosit optim. E practic o altă propunere vizavi de cum o să folosim în viitor suprafețele pe post de display-uri – dacă vă gândiți la filmele SciFi, multe dintre ele detaliază cu brio acest tip de concept.

Ideea din spatele BMW i Vision Dee este să permită șoferului să se concentreze la drum și să primească informații utile, fără să fie nevoit să își mute privirea pe unul din display-urile din interior. Acum BMW oferă experiență AR, dar ea nu este afișată pe HUD ci pe display-ul principal, forțând șoferul să își ia privirea de la drum.

BMW vrea să introducă noul HUD i Vision Dee în gama Neue Klasse, ce va fi disponibilă din 2025.

În plus, același concept va putea afișa informații și pe geamurile laterale, în special atunci când șoferul se va apropia de mașină și va fi întâmpinat de un avatar :). Cam dubioasă ideea, dar dacă avem Alexa sau Google Assistant, de ce nu am avea și un avatar în mașină.

via pl

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep