HomeFeaturedFocusOnePlus, discriminarea si atacurile sub centura

OnePlus, discriminarea si atacurile sub centura

Că cei de la OnePlus chiar știu cum să facă un telefon competitiv, nu mai încape nicio îndoială. Au demonstrat-o cu modeul One, singurul lansat până acum, care oferă un raport preț/calitate de neegalat. Cred că tocmai de aceea, majoritatea producătorilor mai consacrați au lut la ochi această companie care, prin politica ei risca să le strice piața. Nu de alta, dar un produs bun cu un preț mic este întotdeauna o amenințare. Și cum fiecare producător mare are aservite câteva publicații de răsunet (da, se întâmplă și afară!), a urmat o serie de atacuri, unele oareșcum îndreptățite, altele destul de exagerate.

Din păcate, toată experiența celor de la OnePlus s-a dus în fabricarea respectivului telefon. Au avut sincope evidente în zona de vânzări, au întârziat cu livrările, au inițiat un sistem de invitații pentru achiziția terminalului, destul de contestat. Și toate aceste greșeli au fost taxate de presă, fie obiectiv, fie acid, în funcție de interesele și sponsorii din spatele fiecăruia. Acum a apărut o nouă ocazie de a faulta OnePlus.

Se pare că un concurs care se adresa doar reprezentantelor sexului frumos, “Ladies First” pe numele său și care le propunea acestora să trimită un selfie în care să se vadă și un logo OnePlus, a fost acuzat de discriminare sexuală. Cum să fie adresat doar femeilor. Și pentru că această afirmație avea toate șansele să pice în penibil, au mai aruncat una, iar expresia organizatorilor “Ladies, no nudity please” a fost interpretată ca având conotații misogine. Cică cei de la OnePlus dau de înțeles prin această afirmație că ei cred că femeile și-ar da hainele jos pentru un telefon. Băi, voi vorbiți serios? Alo, The Verge, AndroidCentral, serios, asta ați înțeles voi din cele patru cuvinte? Uitați titlu aici: “OnePlus apparently thinks ladies are dying to get naked for a phone”. Sau aici: “OnePlus asks women to participate in degrading contest to get a smartphone”. Mă simt de parcă aș citi presa de scandal! Și comentariile la articole sunt de citit!

Ca să vedeți că se poate și un ton frumos, prin comparație, iată un mic citat de pe The Verge: “The iPhone has always been at the cutting edge of smartphone technology and iPhone 5s is the best smartphone you can buy!” Iar dacă vi se poare că exagerez, iată o frază din primul paragraf al  review-ului pentru Samsung Galaxy S5 de pe același The Verge: “Apple’s greatest success isn’t the iPhone’s camera or its software or its battery life — it’s the scrolling and drawing animations, the obvious care put into even the smallest parts of the user experience. They’re things you might never even notice or name, but the small things add up to something important. Details matter.” Primul paragraf! Review de Galaxy S5! QED!

WOMAN SELFIE

Date fiind aceste reacții, pe care le consider stupid de exagerate, echipa OnePlus a retras concursul respectiv, menționând că va contacta persoanele inscrise deja. Și-au și cerut scuze public, arătând că au fair-play, deși o parte din cititorii articolelor menționate mai sus au considerat că nu aveau motive să o facă.

OnePlus is thrilled to have a small but growing number of women active in our online community. We want to encourage even more women to get involved with and excited about the amazing things happening in tech right now. The ‘Ladies First’ contest was a very misguided effort by a few isolated employees to do just that, however there is no question the post not only failed to better include our female community but actually perpetuated a stereotype that OnePlus in no way supports or condones. We deeply regret any offense caused by this contest.

Este evidentă o lipsă de experiență din partea OnePlus în anumite segmente ale activității de vânzare a unui produs. Dar oamenii încearcă să arate că se poate face un telefon bun la un preț corect. Au reușit, dar sunt încă la început. Ar trebui ajutați și încurajați, nu faultați.

via AndroidCentral, TheVerge

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep