HomeFeaturedFocusSi a fost ARTmania! Si a fost si rock!

Si a fost ARTmania! Si a fost si rock!

Cea de-a noua ediție a festivalului ARTmania din Sibiu, la care am fost ca de obicei parteneri media, s-a încheiat duminică. Organizatorii se mândresc cu un palmares record de evenimente în istoria festivalului. Un număr de 25 de concerte organizate în patru locații distincte, special amenajate , cel puțin 10.000 de spectatori prezenți în cele trei zile de concerte ale festivalului. E drept, mai aglomerați în Vampires’ Den, scena principală a festivalului, mai lejeri în Piața Mare și foarte aerisiți în curtea Palatului Brukenthal și a Casei Altemberger sau la Teatrul Gong.

Cel mai nou și discutat spațiu al acestei ediții, a fost în mod evident, Vampires’ Den, rezultatul transformării forțate a unor hale industriale și a spațiilor adiacente, parte a complexului Balanța, într-o experiența de festival capabilă să rivalizeze cu atmosfera din Piața Mare de anul trecut. O mare provocare pentru organizatori, cu rezultate parțial apreciate. Părerile sunt împărțite, iar activitățile complementare nu au lăsat prea mult timp de analiză celor însetați de cultură. Pe scena principală au fost prezentate 14 concerte în cele două zile și diametral opus, dar compatibil, publicul a stat la filme, a citit cărți și s-a jucat cu Happy Color, a învățat să tatueze și s-a machiat ca în filmele de groază, a fost la shopping de muzică, haine și accesorii pentru rockeri.

În ceea ce privește scena principală, s-a încercat un program suficient de variat pentru a încânta toate genurile de rockeri: symphonic, heavy, doom și black metal, post-rock, progressive, experimental sau alternative rock. Capul de afiș, Therion, a făcut spectacol, atât cât s-a putut din cauza locației. Este o chestiune de gusturi, dar mi-ar fi plăcut să îi văt în Piața Mare, acolo unde, cu un an în urmă, Haggard sau Within Temptation au sunat impresionant. Sunt convins că și Therion s-ar fi auzit altfel. Chiar și cu acest neajuns, evenimentul a fost unul reușit, iar muzica rock a fost, pentru două zile, la ea acasă în Sibiu.

Întorcându-ne cu fața spre viitor, ARTmania Festival împlinește în 2015 zece veri de festival și se desfășoară în primul weekend din August, după următoarea structură: un abonament va fi valabil în toate locațiile comunicate, cu o extensie pentru locațiile cu locuri numerotate. Presale-urile încep de la 75 lei pe shop.artmania.ro, preț valabil până la sfârșitul lunii octombrie. Urmăriți detaliile pe site-ul organizatorilor, pentru că ediția de anul viitor va începe să se contureze.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep