HomeFeaturedFocusWindows 9 nu va mai avea bara charms dar va avea ecrane...

Windows 9 nu va mai avea bara charms dar va avea ecrane virtuale. Schimbarea se schimba, din nou!

image

În ”frumosul” stil cu care ne-a obișnuit Microsoft în ultimii ani, aflăm că în Windows 9 se schimbă schimbarea (iarăși!?) și se renunță fix la acele chestii pe care le-a introdus în Windows 8 ca pe niște lucruri revoluționare, excelente pentru navigația touch (ca utilizator de Surface pot confirma că de îndată ce m-am obișnuit cu ele, mi se par foarte utile). Pe scurt, Windows 9 Threshold nu va mai avea bara charms (adică cele cinci butoane Search, Share, Start, Devices, Settings) dar se pare că va veni și în Windows suportul pentru ecran virtuale (în Linux, MacOS există asta … dintotdeauna). Iar unele aplicații METRO vor păstra funcționalitatea charms.

Vă miră că se schimbă schimbarea? Nu ar trebui. Deloc! E deja clasic din partea Microsoft să vină cu chestii noi, deștepte pe care să le propună dezvoltatorilor ca pe lucruri foarte originale și revoluționare pe care în următoarea versiune de Windows (că e de desktop sau de telefon) să le dea uitării în loc să le rafineze.

Să vă dau niște exemple: gadget-urile din Vista. Vă aduceți aminte de micile aplicații pe care le puteam pune inițial în bara Sidebar, apoi au fost lăsate oriunde pe desktop în Windows 7?

Gadgets-Gallery

În Windows 8 au dispărut că nu au mai fost cool.

Vă aduceți aminte de interfața Aero? Cea în care bara și ferestrele aveau transparențe, apăreau afișate cu accelerare GPU etc? Și odată cu ea modul carusel de parcurgere a ferestrelor programelor deshise în Windows?

Windows7_flip

A apărut în Vista, s-a păstrat și promovat în Windows 7 pentru ca în Windows 8 să fie propusă interfața METRO (MODERN) cu Live Tile-uri și aplicații optimizate touch. Da, încă mai există suport Aero, dar ați mai auzit ceva despre el?

De obicei motivele pentru care se schimbă schimbarea țin de reacția pieței: dacă utilizatorii nu sunt de acord, Microsoft spune că a ascultat ce a avut piața de spus și a îmbunătățit/eliminat respectivul feature.

De data asta, renunțarea la charms e explicată prin faptul că sunt greu de utilizat cu tastatura și mausul (ceea ce e în parte adevărat).

via theverge

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep