HomeFeaturedFocusAchizitia Minecraft de catre Microsoft a fost oficializata

Achizitia Minecraft de catre Microsoft a fost oficializata

Iar suma pe care compania din Redmond a plătit-o pentru a achiziționa studioul care a realizat hit-ul Minecraft a crescut de acum o săptămână, când se vorbea neoficial despre această afacere, cu încă 500 de milioane de dolari, ajungând la 2,5 miliarde. Sumă pe care Microsoft, care a dat asigurări că va continua dezvoltarea acestui produs pe toate platformele pe care el există deja, speră să o recupereze până în iulie 2015. Oricum, înainte de a da această sumă pe un produs, Microsoft a cheltuit-o pentru cei 500 de milioane de utilizatori.

Însă altele sunt chestiile inedite legate de această tranzacție. Odată, omul din spatele Minecraft, Markus “Notch” Persson, precum și alte două figuri marcante din compania Mojang, Carl Manneh, CEO-ul companiei și Jakob Porser, co-founder, nu vor mai rămâne în cadrul proiectului, având liber să se ocupe de propriile afaceri viitoare. Entuziaștii speră că un produs și mai inedit va fi plămădit de către aceștia, acum că problema finanțării sale nu mai va reprezenta un impediment.

Și mai interesant este motivul pentru care Markus “Notch” Persson și-a propus proiectul către Microsoft. Se pare că omul s-a simțit copleșit de amploarea pe care Minecraft a căpătat-o, pe care nici nu o visase în momentul în care acesta a fost lansat.

“He’s decided that he doesn’t want the responsibility of owning a company of such global significance. Over the past few years he’s made attempts to work on smaller projects, but the pressure of owning Minecraft became too much for him to handle. The only option was to sell Mojang.”

Dacă această bucată din comunicatul oficial al Mojang pare a mai avea sens, declarația omului în cauză pare a pica deja în altă direcție:

“As soon as this deal is finalized, I will leave Mojang and go back to doing Ludum Dares and small web experiments. If I ever accidentally make something that seems to gain traction, I’ll probably abandon it immediately. It’s not about the money. It’s about my sanity.”

Oare 2,5 miliarde de doari nu apasă la fel de greu pe conștiința sa?

via Engadget

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep