HomeFeaturedFocusPanasonic lanseaza Lumix Smart Camera CM1, un hibrid smartphone/camera foto

Panasonic lanseaza Lumix Smart Camera CM1, un hibrid smartphone/camera foto

Și un adevărat concurent pentru Samsung Galaxy K Zoom, produs disponibil deja în România și pe care îl avem chiar acum în teste. Ba chiar îmi pare că Panasonic Lumix Smart Camera CM1 reușește să fie mai mult o cameră foto cu funcții de smartphone decât un smartphone cu o cameră foto foarte performantă. Chiar și producătorii par să îl targeteze în această direcție (atât în comunicatul de presă, cât și în fotografiile oficiale, din care lipsește cu desăvârșire și display-ul cu Android-ul și interfața pe el, în schimb apare o cheie de Mercedes), iar dimensiunea (grosimea de 21 de mm) și aspectul conlucrează la această impresie.

061_FY2014_LUMIX_Smart_Camera_CM1_Side_DINA4

Tocmai de aceea, cu încăpățânare, o să încep cu caracteristicile tehnice dedicate părții de smartphone. Adică un chipset Snapdragon 801 cu procesor quad-core la 2,3 GHz, un ecran de 4,7 inchi și 1080p, o memorie RAM de 2 GB și stocarea internă de 16 GB, care poate fi extinsă prin microSD, LTE, NFC, GPS, Bluetooth, un Android 4,4 și un acumulator de 2600 mAh.

061_FY2014_LUMIX_Smart_Camera_CM1_OM5

Camera cu senzor de 1 inchi și rezoluție de 20 de megapixeli (lentile Leica f/2.8) este capabilă să înregistreze video la 1080p la 30 de fps-uri. Produsul se vrea unul exclusivist, iar prețul de 899 de euro marchează intens acest lucru. Poate părea mare (și chiar este), dar acest lucru cred că face parte dintr-o strategie țintită înspre utilizatorii pasionați cu adevărat de fotografie (pentru care Panasonic este un brand mult mai puternic decât Samsung sau Nokia) și cei care merg pe principiul“e scump, dar arată bine când îl scot pe masă în oraș”. Prea mult nu vom avea de așteptat pentru a vedea dacă această strategie este una sănătoasă, pentru că telefonul/camera, sau, ca să evităm discuțiile inutile, Panasonic Lumix Smart Camera CM1 va fi disponibil în noiembrie. Destul de aproape de noi, în Franța și Germania în primă fază.

via Panasonic

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep