HomeFeaturedFocusDoua scurte despre iPhone 6: 10 milioane de unitati vandute si chinezii...

Doua scurte despre iPhone 6: 10 milioane de unitati vandute si chinezii mari cumparatori

the-apple-store-in-london-attracted-a-large-crowd-too

Două chestii scurte despre iPhone 6 și 6 Plus. Apple s-a grăbit să dea publicității niște cifre frumoase legate de numărul de aparate vândute (aici se pun și cele care nu au fost livrate încă) în primul weekend de la lansare. E vorba despre 10 milioane de bucăți, mai mult de cât a reușit vreodată oricare alt producător.

E mult? E puțin?

Pentru un produs despre care mulți specialiști (și eu sunt inclus în listă) au spus că nu aduce nimic semnificativ și abia a prins din urmă concurența, 10 milioane de bucăți vândute în primul weekend e o sumă frumușică, mai ales că prețul nu e deloc unul mic. Anul trecut s-au înregistrat doar 9 milioane de unități vândute, anul acesta sporul e unul normal pentru Apple.

Și ne mai plângem că economia mondială e în recesiune.

Mi s-a părut hilar să citesc nemulțumirile americanilor cum că dintre cei ce au stat ore întregi la cozi să ia iPhone 6 și iPhone 6 Plus încă din prima zi, mulți nici măcar nu le-au luat pentru ei. Sunt ”săracii” chinezi care le-au luat să le vândă pe piața neagră cu 3-4000 USD, adică cu un profit frumușel de 2-3000 USD în doar câteva ore.

Propun să le plângem de milă americanilor ce nu au putut să ia iPhone 6, pentru că asiaticii nu au respectat regula ”să se dea câte unul să ajungă la fiecare”.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep