HomeFeaturedFocus5 sfaturi despre personalizarea modului Do not disturb de pe HTC One...

5 sfaturi despre personalizarea modului Do not disturb de pe HTC One M8

htc one m8_call

Smartphone-ul HTC One M8 are o funcție foarte utilă (cel puțin pentru mine) legată de controlul rapid al comportamentului telefonului atunci când nu vrei să te deranjeze un apel sau un reminder. Opțiunea se numește DnD (Do not Disturb), în traducere liberă – Nu mă deranja!

DnD e prezent în HTC Sense 6 pe orice smartphone HTC One M8. Modul de funcționare poate să fie activat rapid fie din meniul de sistem: trageți cu două degete meniul din partea superioară a ecranului. Apoi apăsați pe butonul DnD.

Screenshot_2014-10-05-21-56-00Screenshot_2014-10-05-21-57-01

Sau intrați în Settings, Sounds și de acolo activați Do not disturb. Rezultatul este același: nu veți fi deranjați cu apeluri pentru următoarea perioadă și puteți să vă vedeți liniștiți de treabă – ședințe, somn, vizionarea unui film sau culcarea copiilor. Toate apelurile primite vor fi refuzate, veți vedea alerte luminoase și informații în bara de sistem.

Trebuie să nu uităm să dezactivă setarea dacă ulterior dorim să avem iarăși funcționarea standard.

Există și o altă fațetă a modului Do not disturb: el poate să fie activat automat după un program prestabilit. Să zicem că vreți ca după 30 de min sau o oră, opțiunea DND să fie dezactivată.

Screenshot_2014-10-05-22-03-43Screenshot_2014-10-05-22-03-51

Activați meniul Do not disturb din meniul de sistem (trageți cu două degete meniul din partea superioară a ecranului, apoi clic pe cele trei butoane din dreptul DND). Aici apăsați din nou pe Turn off Do not Disturb și de pe Manually îl treceți pe perioada dorită – 30 min, 1 oră, 1.5 ore, 2 ore etc.

Cine te poate suna totuși?

Unii dintre noi vrem să fim lăsați în pace în anumite momente, dar cu siguranță vrem să fim înștiințați când ceva important se întâmplă. Mă refer în primul rând la evenimentele legate de familie, unde am dori să fim anunțați mereu, orice s-ar întâmpla.

Cum faci asta când ai activ modul DND pe HTC One M8?

Ei bine, situația se rezolvă extrem de simplu: creezi o listă cu numerele de telefon ce vor trece de filtrul pus de opțiunea DND. În lista asta adaugi numerele persoanelor ce au voie să te sune indiferent de setarea de volum a aparatului. Pentru asta trebuie mers tot în meniul Do not disturb și se alege din dreptul Contacts, Do not disturb exceptios de unde se adaugă contactele dorite.

Screenshot_2014-10-05-22-24-13Screenshot_2014-10-05-22-27-06

Dezactivarea alarmelor în DND

Implicit modul Do not disturb lasă să treacă alarmele setate pe telefon – asta înseamnă că și dacă e pus DND și aveți un reminder, implicit el se va activa și alarma va porni. Ca să nu se întâmple asta atunci nu uitați să debifați Alarm &Timer din categoria Sounds.

Cum setezi HTC One M8 să intre automat în modul DND pe parcursul nopții

Pe Windows Phone via Cortana există o funcție foarte faină cu care m-am obișnuit: activarea modului de noapte în care orice notificare/apel era oprită automat între orele 23:00 și 07:00. În felul acesta nu eram nevoit să pun manual telefonul pe silent când mă duc să mă culc și să îl reactivez dimineața.

Am căutat așa ceva și pe HTC One M8 și am fost mulțumit să găsesc o setare identică. Se numește Do not disturb schedule, iar din câte am văzut e chiar și mai puternică decât cea oferită de Cortana în sensul că permite crearea mai multor tipuri de programări pe intervale orare și zile cu opțiuni specifice de control pentru DND.

Screenshot_2014-10-05-22-35-26Screenshot_2014-10-05-22-35-06

De exemplu, pentru a activa automat modul DND în fiecare seară și a-l dezactiva dimineața, dar cu facilitatea de a lăsa apelurile de la persoanele importante, trebuie să intrați în meniul Do not disturb. De acolo apăsați pe Do not disturb schedule și folosind butonul + adăugați programul dorit.

Selectați ora de pornire, cea de oprire, zilele în care se va repeta și în cele din urmă comportamentul legate de apelurile primite de la contacte. Sfatul meu este să lăsați să treacă apelurile ce vin de la contactele din lista Exceptions.

Așa vă creați un comportament personalizat pentru smartphone-ul HTC One M8 vizavi de alerte și apeluri.

Pentru cineva care prețuiește timpul, punctualitatea și liniștea sunt convins că sfaturile de mai sus se vor dovedi de real folos.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep