HomeFeaturedFocusFaceti cunostinta cu Nixie: un smartwatch ce se transforma in drona cu...

Faceti cunostinta cu Nixie: un smartwatch ce se transforma in drona cu rol de fotograf

nixie-app

Sau o dronă pe care o purtăm ca și smartwatch. Asta e ideea din spatele proiectului Nixie înscris în competiția Intel ”Make it Wearable” din acest an. Privit în detaliu, Nixie e de fapt mai mult decât un smartwatch sau o dronă. E un concept care oferă de fapt o extensie inteligentă pentru un aparat de făcut selfie-uri.

Nixie, o micuță dronă realizată de un angajat Google și soția sa, Ph. D la Stanford vrea să schimbe modul în care ne vom face selfie-uri: descătușăm energia dronei Nixie, o lăsăm să își facă magia și la final să avem imagini HD cu noi înșine, sincronizate automat cu smartphone-ul.

Modul Boomerang al Nixie îi va permite să se îndepărteze la o distanță standard, să facă o poză (sau un film) și să se întoarcă de unde a plecat. Panorama va genera imagini panoramice de la înălțime. Mai sunt și alte tipuri de scene predefinite cu care Nixie va ști să lucreze dacă proiectul va vedea lumina zilei.

Pe 3 noiembrie vom afla dacă a reușit să câștige încredere juriului competiției Intel, iar dacă va primi 500000 USD atunci șansele să iasă din stadiul de idee într-un produs comercial sunt mari.

via makeit.intel.com

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep