HomeFeaturedFocusMicrosoft Band: aplicatie cross platform si bratara de fitness scapata prematur pe...

Microsoft Band: aplicatie cross platform si bratara de fitness scapata prematur pe net

ms band

Microsot nu își lasă partenerii să scape pe net date despre propriile produse: o fac chiar ei. Lansând aplicaţia Microsoft Band în Windows Phone Store, iOS App Store şi Google Play Store Microsoft practic ne-a dezvăluit că va aduce pe piaţă o brăţară de fitness cu care intră oficial în zona de Health. Spre deosebire de Apple şi Google o face direct în toate platformele mobile, nu doar pe cea proprie (bine, dacă ne uităm la cota de piaţa Windows Phone la nivel mondial de aproape 10% e şi greu de crezut că poţi avea succes cu un astfel de produs lansat doar în curtea proprie).

Microsoft Health e o aplicaţie nouă care îşi propune să concureze soluţiile similare de pe iOS şi Android oferind un loc central unde să fie stocate, agregate și interpretate informaţiile preluate de la un număr mare de senzori (a se citi gadget-uri cu opţiuni de fitness), inclusiv viitoarea brăţară Band.

microsoft band_2

Aplicaţia Health dublează pe Windows Phone soluţia deja existentă MSN Health & Fitness. Deocamdată e disponibilă doar pentru SUA şi conturi Live ID cu locaţia SUA. Poate că Microsoft şi-a dat seama că vrea ceva mai mult decât ce oferea prin Health & Fitness. Va putea trage date şi de pe Fitbit sau Jawbone, Gear şi alte soluţii similare.

Dincolo de aplicaţie, interesantă pare să fie brăţara Band. Surprinzător sau nu, e exact aşa cum am văzut în episodul de săptămâna trecută a serialului Agents of Shield – şi acela a fost un leak controlat.

MSWatchinShield

E vorba despre un gadget de tip brăţară de fitness cu rol şi de smartwatch pentru că va putea afişa notificările clasice de email, apeluri, muzică etc. Se pare că va fi disponibilă la vânzare de mâine, de la 199 USD.

microsoft-band_hero_2

Va avea zece senzori între care şi unul de monitorizare a pulsului, unul de detecţie a expunerii la razele UV, ceva măsurători pentru identificarea stresului etc. Vorba aia, dacă Samsung şi Apple fac asta, Microsoft de ce să nu o facă?

Întrebarea este: e suficient de atractiv pachetul Band (aplicaţie plus brăţară) ca să justifice cei 199 USD plus TVA?

Eu nu sunt convins până nu văd.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep