HomeFeaturedFocusCum Telekom promoveaza mincinos abonamentele 4G

Cum Telekom promoveaza mincinos abonamentele 4G

image

Urmărind îndeaproape bătălia operatorilor de telefonie din zona ofertelor 4G am ajuns pe site-ul Telekom România unde am putut vedea că printre abonamentele listate acolo există câteva care promit internet 4G NELIMITAT (https://www.telekom.ro/category/new/cat7200411/). Măi să fie?

Când Vodafone și Orange dau maxim 1,5 GB la viteză 4G pe abonamente similare ca preț (sau chiar mai mari) să fie oferta Telekom atât de bună? Știu că au intrat tare în România, dar chiar așa?

image

Noroc că sunt obișnuit să trăiesc în România (și mereu mi se amintește asta) și m-am dus într-un magazin Telekom din Brașov să aflu mai multe. Ca de obicei, ”minunea” nu durează mult: există pe undeva prin ofertă adăugate niște steluțe care zic așa: Internetul ăsta nelimitat 4G e de fapt limitat la 750 MB pentru oferta Nelimtat L Promo . Primii 750 MB cică au viteză de download de până la 43,2 Mbps în aria de acoperire 3G?!

image

Deci mesajul ”Internet nelimitat la viteză 4G” e o mare minciună cu care Telekom se laudă. Sunt 4G primii X MB (unde x poate să fie de la 500 MB în sus, depinde cât ești dispus să plătești pe un abonament). Nicidecum NELIMITAT.

Mai mult, am cerut PR-ului Telekom de pe Twitter niște explicații. Ia uitați ce am primit:

Telekom Romania@telekom_ro

@balanionut Mesajele comerciale fac referire la “internet nelimitat”.

image

Adică noi consumatorii suntem luați de proști. Conform Telekom Romania, în limba română exprimarea ”internet nelimitat la viteză 4G” nu înseamnă nicidecum internet nelimitat la viteză 4G. Înseamnă internet nelimitat, câteodată la viteză 4G.

Ori nu înțeleg eu bine limba română ori Telekom minte cu nerușinare și promovează un serviciu care de fapt nu există. Bineînțeles undeva există niște steluțe, ca în orice reclamă românească, doar de data asta mi se pare că sunt puse degeaba și nu acolo unde ar trebui.

Dragi oameni de marketing și PR de la Telekom, dacă e totuși o scăpare (deși nu cred) formularea corectă ar trebui să fie ”internet nelimitat cu viteză de până la 4G”. E un mesaj mai apropiat de ceea ce oferă compania dvs.

Și nu aduceți în discuție eternul mesaj legat de ”și alții fac la fel” că cel puțin în cazul Orange și Vodafone nu stă în picioare. Acolo scrie clar care e volumul de trafic dat la viteză maximă!

Oare nimeni nu a făcut o sesizare la protecția consumatorului? Nu și-a luat nimeni țeapă cu oferta asta mincinoasă?

Iar voi dragi cititori, fiți atenți ce semnați la contracte. Mai ales la cele ”atractive” ale noului Telekom.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

  1. Off: Ai ajuns si pe Reddit cu articolul asta :). Felicitari!
    On: Ce te mira? Arogant raspunsul primit de la Telekom pe Twitter. Cati crezi ca inteleg cu adevarat ce scrie in contractele alea?

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep