HomeFeaturedFocusDin seria gadget-urilor de facut cadou: ochelarii de schi Recon Snow2 si...

Din seria gadget-urilor de facut cadou: ochelarii de schi Recon Snow2 si Zeal Z3 GPS Live

image

A mai trecut un în care am așteptat ca piața de wearable să avanseze și în direcții cu adevărat utile – cum ar fi de exemplu soluțiile hibride de ochelari de schi. La începutul anului scriam că pe zona de ochelari de schi inteligenți nu e încă momentul să se facă o achiziție – prețurile puținelor produse sunt mari, funcționalitatea oferită e limitată mult de autonomia mică. Pe finalul unui an în care zona wearable a cunoscut o dinamică foarte bună observ că nimic spectaculos nu s-a întâmplat pe o zonă care mă interesează direct: ochelari de schi inteligenți.

Avem aceiași jucători – Zeal și Recon – ce oferă versiuni mai noi ale produselor, adică Snow2 HUD & UVEX G.GL 9 Bundle la 549 USD respectiv Z3 GPS LIVE la 599.

Din ce am putut citi până acum niciunul din cele două produse nu este încă ceea ce ar trebui să fie: în primul rând o protecție și o soluție de a vedea mai bine prin ceață/ninsoare și apoi un asistent

image

Stau ceva mai bine la specificații, sunt puțin mai avansați decât modelele de anul trecut și cam atât.

La nivel de specificații tehnice există un minim satisfăcut: protecție, soluție anti-ceață, lentile polarizate. Mă refer aici la modelul Zeal Optics Z3.

image

E și echipat destul de bine pentru ideea de smart: GPS, soluție de monitorizare pentru altitudine, temperatură, distanță, viteză etc. și bineînțeles un mic display 16:9 poziționat în interior, pe care să fie oferite informațiile despre traseu. Modulul smart se leagă prin Bluetooth la smartphone și de acolo primește informații de tip Caller ID, mesaje Text, hărți.

image

Teoretic sună bine.

În practică sistemul e destul de greu de folosit și prin asta utilitatea se reduce la opțiunile de monitorizare a deplasării și eventual afișarea mai ușoară a unor hărți, identitatea celor ce ne apelează pe smartphone.

Dacă ne surâde ideea putem avea așa ceva la vreo 600 USD.

Eu cochetez încă cu ideea de a-mi face cadou un astfel de produs. Sigur nu l-aș lua (încă) pentru că e ceva foarte util, dar dacă l-aș primi cadou nu m-ar deranja. Sunt chiar sigur că m-aș bucura de el (gadget freak cum sunt) pentru o bucată de vreme.

Niciunul dintre cele două nu e un produs matur încă. Doar niște gadget-uri pentru amatorii de așa ceva. Dacă aveți prieteni pasionați și nu știți cum să îi surprindeți de sărbătorile astea, aveți două opțiuni: Recon Snow2 sau Zeal Optics Z3.

Eu aș merge pe al doilea pentru un cadou deosebit. Complice.

Zeal Optics Z3 costă 599 USD și poate fi luat de aici.

Iar Recon Snow2 costă 549 USD și poate fi achiziționat de aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep