HomeFeaturedFocusDrona Nixie castiga 500000 USD in concursul Intel Make It Wearable

Drona Nixie castiga 500000 USD in concursul Intel Make It Wearable

image

Era de așteptat să se întâmple asta: proiectul Nixie, adică drona ce poate fi purtată pe post de brățară (despre care v-am pomenit acum ceva vreme) a câștigat săptămâna aceasta concursul Intel Make it Wearable și a intrat (sau o să intre) în posesia premiului de 500000 USD.

Ideea e interesantă și cred că are un oarecare potențial să se dezvolte. Dar după ce am văzut Parrot Rolling Spider, o dronă de dimensiuni similare, a cărei autonomie lasă de dorit la un moment dat, nu mai sunt așa de convins că produsul va avea un succes răsunător.

Pe scurt, Nixie e o brățară (sau smartwatch) care devine rapid o dronă autonomă, capabilă să facă un zbor de recunoaștere și să se întoarcă singură la posesor cu un set de imagini preluate prin camerele de la bord. Un fel de instrument de selfie automat. Ținta principală pentru Nixie este grupul alpiniștilor, mai exact al cățărătorilor pe stânci.

Aș vrea să văd un astfel de produs final, dincolo de ideea foarte bună de marketing. Îmi e teamă să nu dispară acum că a luat banii, la fel ca multe alte idei de pe platformele de crowdfounding.

via wired

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep