HomeFeaturedFocusVodafone lanseaza VoLTE si apelare video prin Call+

Vodafone lanseaza VoLTE si apelare video prin Call+

Ravinder Takkar

Astăzi Vodafone România a lansat în premieră serviciul VoLTE (Voice over LTE) și odată cu el Call+, o opțiune de apelare video peste rețeaua de date. Vodafone este primul operator din România și se află printre primii operatori din Europa care lansează tehnologia VoLTE și arată capabilitățile Call+. Undeva la începutul lui 2015.

“Promisiunea noastra ce porneste de la Supernet™ se extinde de acum cu un nou element, VoLTE, ce redefineste modul in care utilizatorii nostri experimenteaza apelurile. Dezvoltarile noastre tehnologice ne permit sa inovam in continuare in domeniul serviciilor de voce si sa evoluam de la apelurile traditionale la vocea HD si acum, prin intermediul VoLTE, la revolutionarul Call+. Noul serviciu le permite utilizatorilor sa comute fara intreruperi intre apelurile de voce si video in cadrul aceleiasi conversatii si sa partajeze fisiere multimedia, pentru o experienta mai interactive, productiva si personala. Din nou, transformam smartphone-urile utilizatorilor nostri in terminale si mai inteligente”, a declarat Ravinder Takkar, President & CEO, Vodafone Romania.

VoLTE este o tehnologie care folosește rețelele de date 4G pentru a transmite și vocea, spre deosebire de rețelele clasice de telefonie mobilă, care au canale diferite pentru serviciile de voce și cele de date.

Call+ este un serviciu Vodafone bazat pe tehnologia VoLTE, ce permite apelantului sa adauge mai multa informatie pe ecranul persoanei apelate, cum ar fi prioritatea apelului, subiectul discutiei si o imagine. Cand apelul este in curs, interlocutorii pot partaja continut multimedia, ce va fi afisat pe ambele display-uri ale celor doua terminale, precum si sa treaca fara intreruperi din apel de voce in convorbire video si inapoi.

Deocamdată Call+ merge doar pe un set limitat de aparate din portofoliul Vodafone Romania, adică Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2 și Huawei Ascent P7.

Cu un update de software ce probabil va veni puțin mai încolo și modelele HTC One M8 vor putea folosi opțiunea.

Andrea Rossini

Cele două noi opțiuni se adaugă peste actuala ofertă Vodafone Supernet, probabil că cei cu abonamente RED vor putea avea acces la VoLTE fără costuri suplimentare.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep