HomeFeaturedFocusGoogle Play Music disponibil in Romania

Google Play Music disponibil in Romania

De ieri, Google a dat drumul serviciului Google Play Music și la noi în țară. Prin acest serviciu, utilizatorii (plătitori, căci aici este marele catch) vor avea acces la o bibliotecă imensă (și digitală) de melodii pentru toate gusturile. Asta deși în comunicatul de presă oficial sunt exemplificați “artiști” precum Inna, Voltaj sau Guess Who, nume obscure aș spune eu, care lasă nesatisfăcute o grămadă de gusturi muzicale, printre care și al meu. Ma rog, putem trece mai departe, va asigur că există și nume mai serioase în Google Play Music, pe care le veți putea asculta de pe orice dispozitiv.

Google Play Music este o arhivă muzicală, un spațiu de stocare în cloud a colecției personale de muzică și un magazin, totul în același serviciu. Utilizatorii Google Play Music pot alege dintr-un catalog de peste 25 de milioane de piese (reunite sub denumirea „All Access”), disponibile în cloud și care pot fi ascultate de pe orice dispozitiv Android sau iOS. De asemenea, cei care colecționează muzică pot achiziționa piesele și albumele preferate și stoca în cloud.

Mai mult, utilizatorii pot să adauge propria colecție de muzică alături de milioanele de piese din librăria Google Play Music. Astfel poți stoca gratuit online până la 20.000 de piese, care pot fi ascultate alături de catalogul All Access, oriunde și de pe orice dispozitiv sau prin accesarea paginii play.google.com. De asemenea, orice piesă sau album pot fi ascultate offline, prin opțiunea „Pin”.

Google Play Music permite crearea de radiouri interactive, fără reclame, plecând de la orice piesă sau artist. Utilizatorul poate adăuga, elimina și rearanja propriul radio și vedea ce piesă urmează. Sau poate căuta între recomandările echipei Play Music și să exploreze piese după gen. Opțiunea „Ascultă acum” aduce în față o selecție de radiouri alese pe baza gusturilor muzicale ale utilizatorului, pe care acesta le poate asculta imediat ce deschide librăria Google Play Music.

Așa cum spuneam la început și așa cum este și normal, există și o taxă. Și nu e tocmai mică, în ciuda eforturilor de a porni cu o ofertă promoțională. Până în 7 ianuarie 2015 abonamentul costă 24 de lei pe lună, după această perioadă prețul devine 29 de lei pe lună. Într-o țară normală, prețul poate fi considerat acceptabil. În peisajul pirateriei muzicale digitale de pe la noi, pare puțin cam neinspirat. Voi ați cheltui 29 de lei pe lună pentru accesul la orice muzică, de pe orice dispozitiv?

1 COMENTARIU

  1. Nu am dat bani pentru streaming pana acum pe nici un serviciu. Nu ar fi mult, insa prefer sa cumpar doar ce ma intereseaza, ca sa fie mereu ale mele. Suna insa promitator, pentru ca oficial si nu e nevoie de VPN-uri ca sa asculti muzica.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep