HomeFeaturedFocusPatentele se efectele lor: Apple are de platit 23,6 milioane de dolari

Patentele se efectele lor: Apple are de platit 23,6 milioane de dolari

Niciodată nu mi-a plăcut legislația americană în chestiunea patentelor, care a dat naștere la numeroase procese și, implicit, la numeroase despăgubiri. Sunt de părere că de invențiile și descoperirile inovatoare ar trebui să beneficieze în mod egal toți oamenii (bineînțeles prin companii) și că nu ar trebui deloc încurajate, ba din contră, companiile care fac bani doar din drepturile asupra anumitor patente.

Acum, nu că ar fi Apple vre-un sfânt în această chestiune, sau că este străin de despăgubiri de ordinul milioanelor, pretinse competitorilor pe motiv de încălcat patente. S-ar putea spune că roata se întoarce, pentru că acum compania din Cupertino se află în partea opusă a baricade, în postura de învinuit. Chiar și așa, în ciuda mici satisfacții pe care o simt, nu sunt de acord cu acest fel de decizie. Deși părerea mea chiar nu contează.

Se pare că Apple are de plătit 23,6 milioane de dolari către Mobile Telecommunications Technologies LLC, conform deciziei unu tribunal din Texas, pe motiv deîncălcare a unor patente înregistrate undeva în anii ’90, în era pager-elor și legate de aceste device-uri mobile timpurii (referitoare la inserarea de emoticoane în mesaje și de posibilitatea de a trimite întâlniri din calendar în mesaje). Până la urmă este mai puțin importantă natura acestor patente, rămâne gustul ciudat pe care ți-l lasă faptul că unii se îmbogățesc folosind niște legi și niște tehnologii de multă vreme îngropate. Mie nu-mi place deloc, chiar dacă se întâmplă în Statele Unite.

via Bloomberg

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep