HomeFeaturedFocusUn an excelent pentru Dassault Systemes: vanzarile sunt peste estimari datorita exploziei...

Un an excelent pentru Dassault Systemes: vanzarile sunt peste estimari datorita exploziei unor piete noi

Dassault Systemes e o companie al cărei nume spune multe doar unui grup restrâns de oameni și cu toate astea de acum încolo s-ar putea să auzim din ce în ce mai des despre ea. Vă întrebați, normal dealtfel, de ce? Păi răspunsul este extrem de simplu și e de dat chiar de Bernard Charles, chief executive officer al Dassault Systemes SA în cadrul unui interviu dat către Bloomberg:

”Vorbim despre globalizare și deja nu mai contează volumul sau dimensiunea unei companii. Contează doar inovația”.

Iar Dassault Systemes, prin produse gen CATIA, ENOVIA, DELMIA își dorește să ajungă (și după cum vedem în ultima perioadă și reușește) în tot mai multe piețe (noi).

Dassault Systemes a anunțat de curând cifrele de vânzări și ele sunt peste așteptările companiei. O creștere de 24% în Asia, 22% în America și 15% în Europa.

Secretul se află în diversificare și în faptul că tot mai multe companii apelează la produsele Dassault Systemes (toată platforma ce include CATIA, ENOVIA, DELMIA etc.) pentru a avea o idee clară despre ciclul de viață al produselor și cum/unde se poate introduce inovație.

Știți probabil că până să vadă lumina zilei produsele (chiar și cele din zona de mobilitate: smartphone-uri, tablete, ceasuri inteligente etc.) sunt modelate mai întâi digital, sunt studiate, se fac calcule legate de costuri și fiabilitate. Toate astea se întâmplă cu ajutorul unor platforme de PLM și au un singur scop: alegerea căii optime între ceea ce înseamnă idee, design, materiale și costuri asociate.

Dassault Systemes de deja prezentă 12 industrii, dintre care o dinamică bună au în ultima vreme cel energetic, bio și sănătate. Pe zona de sănătate, ENOVIA permite modelarea mai exactă și studierea diferitelor tipuri de proteze ce pot fi realizate cu noile tehnologii și materiale.

Altă direcție estrem de interesantă este cea a pieței Internet of Things, unde din nou produsele Dassault Systemes permit studierea exactă a obiectelor și realizarea de simulări exacte. Apropo de asta, simularea 3D e deja parte din viața noastră și nu doar pentru învățare: aici e doar începutul. Mai importantă mi se pare posibilitatea de a interacționa cu obiecte 3D, de a le schimba forma și caracteristicile în așa fel încât imaginația noastră să poată fi pusă la treabă în condiții optime.

Și de aici răsare inovația, secretul succesului în industria modernă.

Vă invit să vedeți tot interviul dat de Bernard Charles, chief executive officer al Dassault Systemes SA către Bloomberg.

via Bloomberg

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep