HomeFeaturedFocusWarren Buffett cumpara Duracell

Warren Buffett cumpara Duracell

La o lună după ce Procter&Gamble au anunțat că renunță la business-ul cu acumulatori, compania pe care o dețineau și pe care au scos-o la mezat se pare că și-a aflat stăpânul. Surprinzător sau nu, este Warren Buffett, cel mai bogat om din lume.

Berkshire Hathaway, fondul de investiții controlat de Buffett, va cheltui 6,4 miliarde de dolari pentru achiziția Duracell. 1,7 miliarde din aceștia sub formă de cash și deocamdată încă sub semnul întrebării, restul de 4,7 miliarde, mult mai siguri, sub formă de acțiuni la Procter&Gamble, pe care Berkshire le deținea. Mă bucură această tranzacție, pentru că, într-o perioadă în care acumulatorii se află pe o pantă descendentă, flerul lui Buffett, care nu prea a dat greș cu investițiile făcute, va fi văzut la lucru. Sunt tare curios să aflu ce perspective vede omul de afaceri pentru acest domeniu.

“I have always been impressed by Duracell, as a consumer and as a long-term investor in P&G and Gillette. Duracell is a leading global brand with top-quality products, and it will fit well within Berkshire Hathaway.” Este declarația noului proprietar al Duracell.

Duracell este lider pe piața acumulatorilor pentru consum casnic.

via Engadget

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep