HomeFeaturedFocusMicrosoft va aduce Spartan - un nou browser pentru Windows 10, iOS...

Microsoft va aduce Spartan – un nou browser pentru Windows 10, iOS si Mac OS X

Dată fiind noua orientare a Microsoft către iOS, MacOS şi Android nu m-ar mira ca zvonul să fie adevărat şi ca noul browser cu numele de cod Spartan, pregătit să fie livrat în Windows 10 alături de IE 11, să poată fi folosit şi pe iOS şi Mac OS X. Dacă este să ne luăm după ce spune Mary Joe Foley pe zdnet, Microsoft va livra în Windows 10 şi un nou browser, construit totuşi pe actualele motoare de randare din IE 11.

Şi poate că Spartan va încerca să copieze modelul Firefox, Safari, Opera şi Chrome, oferind utilizatorilor posibilitatea de a-l instala şi pe alte platforme în afara Windows.

Sunt convins că Microsoft şi-a pus deja întrebarea: “De ce ar vrea un utilizator de MacOS X sau iOS să folosească un browser Microsoft?” când se ştie foarte bine aversiunea pe care aceştia o au faţă de Windows şi IE. Iar dacă au răspunsul, probabil că e unul care le dă speranţe să pună în practică iniţiativa Spartan şi pe alte sisteme de operare.

Pe de altă parte dacă Office e acum pe iPad de ce nu ar ajunge şi un Spartan? Chiar dacă moştenirea de browser lent, cu găuri de securitate şi incompatibil cu standardele web atârnă încă greu în ochii utilizatorilor vizavi de IE (cu toate că Microsoft a depus eforturi considerabile să schimbe această imagine în ultimii 3-4 ani) oferirea încă unui browser nu e neapărat un lucru rău mai ales că se lasă în urmă numele Internet Explorer. E un nou început.

Să fie clar: Spartan nu este IE 12. Este un nou browser, mai rapid, care ocupă mai puţine resurse. Spartan va folosi engine-ul JavaScript Chakra şi tehnologia de randare Trident şi probabil că pe 21 ianuarie îl vom şi vedea.

Că va fi sau nu pe iOS, Android respectiv MacOS vom vedea. E o posibilitate interesantă.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep