HomeFeaturedFocusProtectia cu amprenta poate fi pacalita cu poze facute cu smartphone-ul

Protectia cu amprenta poate fi pacalita cu poze facute cu smartphone-ul

Fingerprint

Toţi cei ce au început să folosească exclusiv protecţia Touch ID pe iPhone sau cea similară pe produsele Samsung ar fi bine să citească cu atenţie următoarele informaţii: folosindu-se de nişte poze făcute cu telefonul mobil un grup de hackeri germani au reuşit să copieze amprenta degetului Ursula von der Leyen, ministrul Apărării din Germania.

Folosind o imagine de aproape a degetului doamnei Ursula, realizată în timpul unei conferinţe de presă din luna octombrie plus alte câteva fotografii realizate din alte unghiuri Jan Krissler aka “Starbug” a reuşit să recreeze amprenta doamnei. Informaţia a venit la ediţia 31 a Chaos Computer Club de la Hamburg, Germania.

Mai jos puteţi asculta prezentarea de la Chaos Computer Club dacă ştiţi limba germană:

Pozele în cauză au fost prelucrate cu ajutorul aplicaţiei VeriFinger şi s-a realizat un prototip funcţional al amprentei. De menţionat că deşi prototipul există nu s-a demonstrat că el poate păcăli Touch ID-ul – asta pentru că nu au putut intra în posesia smartphone-ului doamnei ministru.

Anul trecut aceiaşi echipă a făcut o demonstraţie similară, oferind un prototip de latex al unei amprente care a putut să păcălească senzorul Touch de pe iPhone 5s. Şi el a fost realizat tot pornind de la o poză de înaltă rezoluţie a unui deget.

Idee rămâne: dacă aţi decis să folosiţi sistemele de autentificare prin amprentă ar fi bine să vă gândiţi şi cum vă protejaţi amprentele. Dacă puteţi – de exemplu ţin să vă amintesc că dacă aveţi o viză SUA atunci aţi dat accesul autorităţilor americane pe telefonul dumneavoastră.

În altă ordine de idei, gândiţi-vă bine dacă merită să folosiţi amprenta în locul unei parole complexe doar pentru că e cool şi că Apple/Samsung vă îmbie să faceţi asta.

via Venturebeat

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep