HomeFeaturedFocus2015 se anunta anul wearable tech

2015 se anunta anul wearable tech

Nu este tocmai o noutate, lumea se aștepta la explozia pe care categoria de device-uri denumite generic wearable tech pare să o înregistreze. Și exponentul acestei categorii și produsul care va înregistra, după părerea mea, cea mai mare creștere de popularitate, este smartwatch-ul. Nici nu a început bine anul și deja avem o abundență de astfel de produse care se pregătesc să ia cu asalt potențialul destul de uriaș pe care piețele lumii îl au. Unele în cadrul CES, altele în afara acestui eveniment. Cert este că începutul de an pare să aparțină ceasurilor smar și brățărilor dedicate fitness-ului. Iar eu o să vă trec, pe scurt, în revistă, care sunt produsele care m-au făcut să afirm cele de mai sus.

Alcatel OneTouch Watch se remarcă prin două caracteristici majore. Este printre puținele ceasuri smart cu formă rotundă (și trebuie să recunoaștem că arată bine) și propune un preț de pornire de doar 100 de euro, sensibil mai mic decât cele ale brand-urilor consacrate. Ecranul aproape rotund, de 1,22 inchi, chipset-ul STM429 sau acumulatorul de 210 mAh sunt doar câteva dintre caracteristicile pe care le vom putea detalia undeva în primul trimestru al anului, atunci când Alcatel OneTouch Watch se va lansa oficial.

wellograph 2

Wllograph 2.0 este mai mult un activity tracker cu aspect de smartwatch. Se remarcă designul original și îmunătățirea simțitoare a funcțiilor de monitorizare pe care producătorii o promit pentru această versiune îmbunătățită (inclusiv monitorizarea somnului).

garmin smartwatches

Garmin prezintă la CES nu unul, ci trei ceasuri smart, acoperind astfel o gamă foarte variată de gusturi și bugete. Garmin Vivoactive, cu un aspect clasic pentru un smartwatch (și departe de ceea ce înseamnă clasic pentru un ceas clasic 🙂 ) și un preț de pornire de 250 de dolari, Garmin Fenix, cu accente puse pe rezistența la șocuri și impact (ecranul este protejat de safir) și cu prețuri de 500 – 600 de dolari și Garmin Epix, cu prețuri similare și cu aspect fizic și funcționalități asemănătoare cu Fenix, dar cu hărțile pentru navigație direct pe dispozitiv. Merită precizat că, având în vedere tradiția Garmin, toate cele trei ceasuri pun accentul și pe partea de navigație.

Sunt doar câteva dintre dispozitivele smartwatch care mi-au atras atenția acum, în prag de CES. Cu o mențiune specială pentru Withings Activité Pop, un activity tracker cu funcții de ceas analog și cu un aspect extrem de atractiv, după părerea mea.

withings activite pop

Se mai remarcă Zensorium Being, brățară cu funcții de monitorizare, care îți poate furniza informații inclusiv despre dispoziția/starea ta de spirit, Tagg, un wearable pentru animalele de companie (câini și pisici), care îți oferă posibilitatea de a-ți localiza prietenul necuvântător dar și de a obține informații despre temperatura la care este expus (știut fiind că unii își uită câinii în mașini cam mult) sau Gymwatch, o brățară dedicată celor care lucrează la sală și care are menirea de a corecta poziția corpului pentru exerciții cât mai corecte.

Mai aveți semne de întrebare asupra faptului că dispozitivele wearable vor avea un an bun în 2015?

via Engadget (1), (2), (3)

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep