HomeFeaturedFocusAndroid-ul depaseste o bariera istorica pe piata globala de smartphone

Android-ul depaseste o bariera istorica pe piata globala de smartphone

Este vorba despre bariera de un miliard de terminale vândute într-un an. Cam tot atâtea câte se vindeau în total în 2013. Piața de smartphone crește de la an la an, iar asta îi priește de minune Android-ului. Nu că restul producătorilor nu ar face bine, dar platforma mobilă a celor de la Google a fost prezentă pe mai bine de un miliard de dispozitive livrate în 2014. De la 990 de milioane de telefoane smart vândute în 2013, piața a crescut la 1,28 miliarde de bucăți.

grafic cifre absolute

Dintre acestea, nu mai puțin de 1,04 miliarde au avut Android instalat pe ele, lucru care a însemnat 81,2 procente de cotă de piață. Și Apple a crescut ca și număr absolut de terminale vândute de-a lungul lui 2014, dar a pierdut o jumătate de procent, ajungând la o cotă de piață de 15%. Cu toată dragostea pentru Microsoft, restul cifrelor sunt prea neînsemnate.

grafic cifre procentual

Mai trebuie menționat că toate cifrele aparțin Strategy Analytics. Iar ca o notă personală, cred că după ce ani buni Samsung a tras în sus Android-ul, este rândul Android-ului să fie locomotivă pentru Samsung. Și cred că o să funcționeze acest angrenaj și că picajul Samsung se va încetini cât de curând.

via PR Newswire

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep