HomeFeaturedFocusBlackphone disponibil oficial in Romania

Blackphone disponibil oficial in Romania

Unul dintre terminalele care pune accent pe securitatea crescută a datelor, Blackphone, a devenit disponibil în România, pe cale oficială, prin Ingram Micro. El poate fi găsit la un preț de 2599 de lei. Bani care reflectă mult mai mult decât specificațiile tehnice ale aparatului, unele nu tocmai de top pentru aceste momente (ecran IPS LCD de 4,7 inchi și 720p, procesor quad-core la 2,0 GHz, memorie RAM de 1 GB, stocare internă de 16 GB, acumulator de 2000 mAh sau cameră de 20,7 megapixeli), cât mai ales funcțiile și aplicațiile dedicate securizării și criptării cât mai eficiente a tuturor informațiilor care tranzitează aparatul. Pornind de la Privat OS, un derivat de Android 4.4 KitKat, avem de-a face cu o suită de astfel de feature-uri.

Smartphone-ul este comercializat cu o serie de aplicații, fie aparținând unor terțe părți, fie aplicații proprietare Blackphone. Toate contribuie la asigurarea celui mai mare grad de siguranţă pentru confidenţialitatea utilizatorilor.

Aplicații proprietare Blackphone:

Remote Wipe & Protect – utilizatorii au control asupra datelor de oriunde în lume.

Secure File Transfer & Storage – oferă control asupra datelor pe care utilizatorii doresc să le trasfere sau să le păstreze private.

Blackphone Security Center – oferă controlul total asupra fluxului de date generat de aplicațiile și serviciile de pe dispozitiv. Utilizatorul este cel care decide ce permisiuni oferă aplicațiilor pe care le instalează, fără a afecta funcționalitatea acestora.

Alte aplicații preinstalate:

Silent Phone – permite utilizatorilor să ințieze și recepționeze apeluri de voce, apeluri video și conferințe telefonice private, în întreaga lume.

Silent Text – permite trimiterea și primirea de mesaje și fișiere private. Atunci când un mesaj este șters, acesta este eliminat permanent din terminalul utilizatorului și al destinatarului, precum și din cloud-ul de stocare.

Silent Contacts – utilizatorii au posibilitatea de a-și păstra contactele într-o formă criptată.

Disconnect Private Search – utilizatorii pot face căutări pe net în regim privat, utilizând motorul de căutare preferat. Nu sunt memorate căutările, adresele IP sau orice alte informații personale.

Disconect Secure Wireless – este o aplicație care detectează automat și protejează împotriva interceptărilor asupra rețelelor wireless.

Private Storage – utilizatorii Blackphone pot să-și depoziteze, sincronizeze, distribuie și acceseze datele personale de oriunde, folosind SpiderOak. Nici măcar serverul nu cunoaște conținutul datelor stocate, totul fiind parolat pentru a proteja informațiile atât de intruziunea din exterior, cât și de eventuale amenințări venite din interior.

Spaces – este unul dintre cele mai recente update-uri ale Blackphone, realizat în parteneriat cu Graphite Software. Cu ajutorul acestei caracteristici, utilizatorii își pot separa viața personală de cea profesională creând spații diferite pentru anumite aplicații, conturi sau date.

Mai mult, Blackphone a lansat de curând Blackphone app store, unde utilizatorii au acces la aplicații atent selectate și validate la nivel de securitate.

Nu are cum să sune rău, mai ales dacă mirajul acestei securități a informațiilor dumneavoastră încă vă mai prinde. Mie mi-a cam trecut!

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep