HomeFeaturedFocusFile de istorie: pe 19 ianuarie 1983 aparea Apple Lisa

File de istorie: pe 19 ianuarie 1983 aparea Apple Lisa

Odată cu apariția acestui computer, Apple intra pe făgașul de pe care nu avea să mai iasă niciodată. Acela de a oferi produse exorbitant de scumpe prin comparație cu competitorii săi, fără diferențe de caracteristici la fel de evidente. Și o să demonstrez această afirmație mai jos. Apple Lisa (Local Integrated Software Architecture) era primul computer care le oferea utilizatorilor controlul printr-o interfață grafică (Graphical User Interface).

Apple_Lisa_Office_System_3.1

Din punct de vedere hardware, vorbim despre un computer cu un microprocesor de 5 MHz, o memorie RAM de 1 MB (și când te gândești că telefoanele de astăzi care au de o mie de ori mai multă memorie RAM ni se par slabe), un monitor monocrom de 12 inchi, un hard-disk de 5 MB și două unități pentru dischete de 5,25 inchi. Prețul de vânzare? 9995 dolari. Ce vă spuneam eu mai sus?

Din păcate pentru Apple Lisa, nu a fost vre-un hit, cel mai probabil tocmai datorită prețului. Astăzi, lucrurile stau altfel. Ori sunt mai mulți naivi, ori lumea nu se mai uită la bani ca altădată.

via Day in Tech History

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep