HomeEvenimenteJocurile DOS clasice se pot juca acum din browser: Prince, Wolfenstein, DOOM,...

Jocurile DOS clasice se pot juca acum din browser: Prince, Wolfenstein, DOOM, SimCity

image

Eu am crescut și m-am obișnuit cu PC-ul în primul rând datorită unor jocuri deosebite cu care am avut ocazia să mă întâlnesc încă de timpuriu. De prin 1990 când am văzut prima dată Lode Runner pe un HC 80 pentru ca apoi să fac trecerea către Prince Of Persia, Dune în 1993, am fost fanul jocurilor pe PC. Și acum mă mai bucur de ele când găsesc o portiță de 30 de min, o oră, timp pe care să îl dedic rejucării unor titluri celebre. Până acum foloseam soluția DOS Box pe PC, Android și Windows Phone.

De câteva zile însă lucrurile arată și mai bine: entuziaștii de la Internet Games Archive au găsit o soluție să ofere tuturor celor interesați posibilitatea de a juca direct din browser (tot printr-un emulator DOS Box) aceste jocuri celebre.

Vă mai aduceți aminte de Prince of Persia, Lemmings? Primul 3D shooter adevărat, adică Wolfenstein 3D, primul joc de strategie în timp real – Dune 2 și multe, multe altele?

image

Să mai zic de Doom, Indiana Jones, Leisure Suit Larry, Kings Quest, Lode Runner, Strip Poker?

Unele dintre titluri merg chiar și cu muzică Zâmbet. Vă invit să retrăiți experiența de acum 20 de ani, de data asta din browser.

Iar pe voi, cei mai tineri, care nu ați avut ocazia să vedeți cum a început industria de jocuri, vă provoc să încercați să vă folosiți imaginația când veți juca câteva din titlurile disponibile în browser. Apoi o să puteți evalua mai ușor dacă vă plac sau nu titlurile moderne.

Un lucru e sigur: pe atunci intriga, logica erau mult mai importante într-un joc decât grafica și sunetul. Eu sigur jucam mai mult și cu mai multă plăcere jocurile acestea decât pe cele de azi.

Și nu pot să nu mă gândesc că acum 20 de ani trebuia să fac eforturi mari să eliberez cei 4 MB de memorie ai PC-ului meu ca să meargă cum trebuie DOOM. Iar acum, merge în browser cu grafica la maxim …

Toate aceste jocuri se găsesc pe Archive.org, gata de a fi jucate din browser. Ocupați-vă timpul mai ușor, DAR nu la muncă …

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep