HomeFeaturedFocusMicrosoft a anuntat modelele entry-level Lumia 435 si Lumia 532

Microsoft a anuntat modelele entry-level Lumia 435 si Lumia 532

Dacă mai exista vreo umbră de îndoială că Microsoft sacrifică numele de Lumia pe altarul creşterii popularităţii sistemului propriu de operare şi se axează tot mai puternic pe modele entry-level, cu scopul de a face volum la vânzări, astăzi a fost risipită. Noile Lumia 435 şi Lumia 532, ambele şi în variantă cu un singur SIM, dar şi în versiune dual-SIM, au o singură caracteristică ce le recomandă. Preţul! În rest, totul este sacrificat pentru a oferi o opţiune serioasă ca nivel minim de preţ la cele mai ieftine Androide. Că despre iOS, nu există pericolul acesta.

Microsoft Lumia 435, propune un display de 4 inchi, de tip LCD, cu rezoluţie de 480 x 800 pixeli, un chipset Snapdragon 200 cu procesor dual-core la 1,2 GHz, o memorie RAM de 1 GB, stocare internă de 8 GB (care se poate extinde cu card de până la 128 GB), o baterie de 1560 mAh şi, tocmai când mă pregăteam să spun că Microsoft realizează un entry-level aparte de grosul acestei categorii, prin memoria RAM şi stocarea internă (mulţi producători se limitează la 512 MB, respectiv 4 GB), vine camera foto principală, de doar 2 megapixeli, şi strică puţin impresia. Noroc că o repară rapid preţul de 70 de euro la care Microsoft oferă acest terminal. Windows 8.1 cu Denim, la preţ care bate low-costurile Android-ului. De la începutul lunii februarie.

Lumia 532 pe de altă parte, îmi sună şi mai frumos, pentru că repară neajunsurile pe care i le puteam reproşa fratelui său. La acelaşi ecran de 4 inchi şi 480 x 800 pixeli, avem acelaşi chipset Snapdragon 200, dar de această dată cu procesor quad-core la 1,2 GHz. Se păstrează memoria RAM de 1 GB, stocarea internă de 8 GB, acumulatorul de 1560 mAh, dar se îmbunătăţeşte senzorul camerei foto pricipale, care acum este de 5 megapixeli. În plus, se adaugă o cameră frontală VGA. Şi tot în plus, doar 9 euro (79 de euro pentru Europa), cu acelaşi sistem de operare şi aceeaşi dată de punere în vânzare. Deja arată mult mai bine.

Lumia-532

Sincer, înţeleg strategia Microsoft, chiar dacă nu o aprob musai. Sau, o aprob, dar nu înţeleg de ce exclude terminale premium. Însă şi mai tare mă încurcă lipsa ei de eficienţă. Windows Phone nu creşte, au arătat-o ultimele studii, iar asta, în virtutea manevrelor gen Lumia 435 şi 532, e cam ciudat.

via Lumia Conversations

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep