HomeFeaturedFocusMicrosoft investeste in Cyanogen

Microsoft investeste in Cyanogen

Că nu îmi place musai de cei de la Cyanogen, știți deja de la povestea cu OnePlus de pe piața din India. Consider că au avut un comportament care nu are ce să caute în business-ul de la acest nivel. Depășind acel moment, nu pot să nu mă declar încântat de misiunea pe care și-au asumat-o, aceea de a face Android-ul cât mai puțin dependent de Google. Este cam greu de realizat așa ceva, iar declarația CEO-ului Kirt McMaster, în fața unei audiențe numeroase din San Francisco, cum că Cyanogen “ wants to take Android away from Google” trebuie interpretată mai degrabă ca o încercare de limita dependența sistemului de operare de restul serviciilor Google (mail, browser, motor de căutare), decât ca o declarație războinică, așa cum au văzut-o unii mai entuziasmați.

Chiar și așa, îmi pare destul de greu să cred că există șanse ca Bing să devină motor-ul oficial de căutare al Android-ului, iar Internet Explorer-ul browser-ul default. Așa că o astfel de motivație pentru investiția Microsoft în Cyanogen, anunțată pe căi neoficiale și deocamdată nerecunoscută de niciuna dintre părți, nu cred că stă în picioare.

Cred că mai degrabă Microsoft s-a arătat dispusă să arunce 70 de milioane de dolari pentru a anima puțin această mică furtună provocată de Cyanogen și a le da ceva mai mult de furcă rivalilor de la Google. În plus, este un joc la două capete, pentru că, în cazul în care Cyanogen se va dezvolta (și există destui entuziaști atras de conceptul propus de ei), investiția se va dovedi câștigătoare. Deocamdată sursele celor de la Wall Street Journal sunt singurele care vorbesc despre o asemenea posibilă investiție, rămâne de văzut cât de bine sunt informate.

via Wall Street Journal

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep